18/12/10

Palestina al Portal de l'Àngel de Barcelona


Trameto la nota de premsa de la Comunitat palestina del passat 15 de desembre. A Palestina l'obertura del procés de Pau s'ajorna al compàs de les noves ocupacions i colònies, com també se segueix impedint la proclamació d'un Estat palestí. Les propagades pressions d'Obama dels USA i l'ONU, si existeixen són ben ignorades pel govern sionista israelià.

Performance per Palestina “per un Nadal amb Pau i Justícia”
El Portal de l’Àngel de Barcelona es converteix en un checkpoint. Una de les avingudes més concorregudes de Barcelona en èpoques nadalenques s’ha convertit en el punt de control militar de Gilo, a la ciutat de Betlem, actual Cisjordània.
“Pallasos en Rebeldía”, la Comunitat Palestina de Catalunya, NOVA, ACSUR, diverses entitats solidaries amb Palestina, han realitzat una performance per tal de denunciar la vulneració dels drets humans que pateix cada dia el poble palestí fruit de l'ocupació i l'opressió per part de l'Estat d'Israel.
Cinc actors de “Pallasos en Rebeldía” s’han vestit de Reis Mags d’Orient i de soldats israelians i han muntat un gran mur de porexpan i cartró de més de tres metres d’alçada que juntament amb cables elèctrics i senyalitzacions de “prohibit el pas” han ajudat a imaginar el mur de l’Apartheid que rodeja el Territori Ocupat Palestí i els chekpoints de control militar pels que han de passar cada dia molts palestins.
Durant la performance s’ha representat com els tres Reis Mags d'Orient són impedits d’entrar a Betlem amb l'encens l'or i la mirra el dia de Nadal: Topen amb el checkpoint de Gilo (també anomenat 300) que voreja la ciutat, un dels més grans de l’actual Cisjordània i són tractats amb despreci i violència i obligats a posar-se de genolls amb les mans a l’esquena i el cap cot. Els dos soldats israelians, armats amb M-16, els han tapat els ulls i els han obligat a restar immòbils durant una bona estona fins que els han arrestat.
Prop d’un centenar de vianants s’han aturat a veure l’escena i han participat en la performance increpant els “soldats israelians” quan actuaven amb violència. S’ha aconseguit crear debat entre els espectadors i posar damunt la taula la vulneració dels Drets Humans a la Palestina Ocupada en plena època nadalenca.
Durant l’acció reivindicativa s’han repartit nadales que il·lustren l’escena representada i que contenen frases explicatives de la situació que viu el poble palestí.
Salam Almaslamani

http://www.palestina.cat/

1 comentario:

  1. Gracias por la acogida y saludos a todas/os las/os compañeras/os de IloveIU

    Campaña "Jubilación a los 67. Cuenta atrás":
    http://basilio-pozo-duran.blogspot.com/2010/12/jubilacion-los-67-quedan-40-dias.html

    ResponderEliminar