6/11/10

Igualtat real i drets de les dones

Eradicació de la violència masclista

Per una societat lliure i democràtica sense opressió social ni explotació econòmica

Aquests extractes ofereixen una perspectiva de mobilització amb mesures actuals i una visió estratègica de transformació social. La declaració sencera a l'enllaç adjunt al final.

El canvi de govern ha comportat una regressió per les dones. La supressió del Ministerio de la Igualdad és quelcom més que una mesura d’austeritat. És l’expressió del retrocés generalitzat dels recursos per Igualtat en els pressupostos estatals, autonòmics i municipals, en l’atenció a les dones, la privatització, els salaris limitats, les llargues jornades de les tècniques professionals, les retallades lesives pels projectes de les associacions de dones. Ara, la seva integració en el Ministerio de Sanidad afebleix notablement l’estratègia de la transversalitat de les polítiques de gènere. Per això fem nostre la mobilització de les dones que es varen manifestar davant el Congrés dels Diputats, sense donar ni un dia de confiança en la devaluació d'Igualtat. La marxa enrere pressupostària va acompanyada del progrés de la reacció i el conservadorisme en els Jutjats -Victimització Dones, SAP, Denúncies falses-, entre els professionals advocats, l'enfocament en els mitjans de comunicació, i intel·lectuals que fan impunement apologia de la prostitució i la pederàstia.

(...) Cal canvis estructurals, de transformació social, escombrar la societat patriarcal, però per això cal aplegar forces i no fer marxa enrere en les petites i grans passes donades fins ara. Ens cal unitat i solidaritat activa. Ens cal conscienciar i mobilitzar. Saludem i recolzem les mobilitzacions i iniciatives com la Plataforma unitària contra la violència de gènere, la Plataforma de Mujeres Artistas contra la violencia de género, la recent proposta de la Taula estatal per la Igualtat i els drets de les Dones. També el Fòrum contra la violència de gènere, que realitzarà la VI edició i el III Fòrum europeu, els propers dies 18 al 20 de novembre a Barcelona, on podrem debatre, intercanviar propostes, dissenyar lluites unitàries. Des d’aquí fem una crida a participar-hi els propers 18 al 20 de novembre.

Col·lectiu Hipàtia · Dones del POR

No hay comentarios:

Publicar un comentario