16/11/10

De què va?

Autonòmiques · 1

Votar o no votar, passar? Abstendre's o en blanc? Votar esquerres o canviar? Votar a l'esquerra transformadora i anticapitalista que ha estat al govern o a qui no hagi fet aquesta experiència? Per què no llistes obertes per poder votar a qui defensi a fons a la classe treballadora i la joventut?

Les eleccions a Catalunya tenen una vessant catalana i una altra de repercussió espanyola. El 28 d'aquest mes el rerefons fonamental és com s'encara la crisis econòmica, alhora la relació institucional amb Espanya. En el Parlament es concreta en si les urnes fan una majoria de les esquerres o una majoria de les dretes de CiU.

Per l'esquerra ICV-EUiA el repte està en emprar l'experiència de la gestió en el govern per a fer una profunda revisió crítica de les polítiques hegemòniques econòmiques incoherents i contradictòries amb les necessitats populars, democràtiques, i les treballadores; alhora per no repetir fiascos com la de la repressió dels Mossos.

Han estat set anys d'ençà el 2003. Aconseguirem batre a CiU del govern de la Generalitat. Fou amb un programa d'Entesa tripartita amb elements de ruptura democràtica i social. Un miratge esvaït? Enguany l'Entesa tripartita esdevé esgotada. La burgesia catalana s'apresta a aprofitar-ho per les polítiques neoliberals privatitzadores. CiU cavalca sobre una marea abstencionista fruit del desencís en unes esquerres temorenques i incoherents. Els pactes nacionals i de país han estat grats per la burgesia catalana i CiU, mentre han generat la desafecció, desorientació i disgregació de la base social de les esquerres governamentals.

Els dos governs entre PSC, ERC, ICV-EUiA, amb hegemonia PSC, han dilapidat el seu capital en dues legislatures. Han quedat confrontats a CiU, amb el govern espanyol del PSOE, i el sindicalisme. Ara toca un revulsiu potent per denunciar les polítiques dretanes des de l'esquerra i forjar alternativa i polítiques d'esquerra realment (de debò) favorables a la classe i població treballadora.

NO a polítiques dretanes

Verd Esperança. Solucions d'Esquerres.

Vota ICV-EUiA

No hay comentarios:

Publicar un comentario