30/11/10

Nou cicle a Catalunya

Nou cicle a Catalunya cap a la dreta catalana i xenòfoba.

Cal treure'n les lliçons de la fallida del govern tripartit i de les seves polítiques.

La marea de fons de les polítiques de dretes europees, malgrat els resultats que no superen la crisi i l'empitjoren, junt amb la incapacitat de mobilitzar del govern Montilla (tripartit), a més de girar-se d'esquena a les necessitats profundes treballadores (laboral, atur, habitatge, educació, reforma laboral, ajust d'austeritat, repressió), com de les democràtiques nacionals a l'acatar la sentència contra l'Estatut i no defensar una consulta vinculant ciutadana, han esgotat i enfonsat l'experiència de set anys de govern entre les esquerres.

És fonamental que l'esquerra que pretén construir alternativa treballadora i transformadora estudiï i plantegi les lliçons per mantenir la lluita. Des d'EUiA i la coalició ICV-EUiA contribuirem a aquesta tasca decisiva. Per molt que es digui, és palès, que en aquest cas la participació en aquest govern no ha donat resultats positius. Tanmateix la crítica de l'experiència sí pot ser molt positiva per fer front a la crisi construint alternativa i organismes socials.

La dreta progressa electoralment i l'esquerra en davallada. Una situació a invertir tot seguit. Les temptatives d'altres candidatures des de fora del govern han estat desoladores.

Fer esquerra és respondre positiva i políticament a les demandes de la manifestació del 10 Jl i de la Vaga general.

Ens cal unitat i mobilització enfront de la crisi, les polítiques dretanes i de la dreta.

Ara cap a la mobilització sindicalista del 15 i 18 D!

4 comentarios:

  1. Una pregunta: ¿en qué se diferencia Miralles de los verdes de ICV? Incluso en una entrevista dice que su político de referencia es... M. Iceta, del PSC!!!!!
    QUçe pensais hacer para que EUiA enderece de una vez el rumbo. AL final suiempre apoyasi a los que votan recortes sin hacer nada concreto para cambiar la desastrosa situción interna.

    Un saludo

    ResponderEliminar
  2. Somos una coalición de tendencias diversas, incluso EUiA es una organización con varias pluralidades. Miralles es de EUiA y está coaligado con los verdes de ICV.
    Hacemos una crítica profunda y constructiva.
    Apoyo, defiendo, y construyo con quienes finalmente se movilizan y pelean contra los recortes, por la huelga general y por una consulta o referéndum de derecho a decidir, de forma unitaria y con base trabajadora.

    ResponderEliminar
  3. Muy bien, pero por qué no contrinuis a enderezar el rumbo en EUiA hacia posicioes más combativas y consecuentes. Cosas concretas no palabras generales. Miralles será de EUiA pero no lo distingo en nada de un verde.

    Muchas gracias.

    ResponderEliminar
  4. Estamos en ello. Habrá más combatividad y coherencia. El palo y la marea xenófova especulativa europea será un acicate para ello.

    ResponderEliminar