26/11/10

Vota ICV-EUiA.

La campanya electoral desgrana les seves últimes hores. Una perla les declaracions del candidat a presidir la CEOE, Joan Rossell, de tall irlandès al proposar que sobre 150.ooo funcionaris i la meitat dels muncipis. Ben diferent el que es proposa des de la coalició ICV-EUiA. Adjunto una declaració d'una de les components d'EUiA.

Per solucions d'esquerres. NO a les polítiques dretanes

Vota ICV-EUiA.

A les eleccions a Catalunya del diumenge 28 el rerefons fonamental és com s'encara la crisis econòmica i la relació institucional amb l'estat espanyol.

En el Parlament es concreta en si esdevé una majoria de les esquerres o una majoria de les dretes de CiU. El govern de la Generalitat pot procedir dels partits de les esquerres o de la dreta. Es juga, en la mobilització social i sindical com des del Parlament, aconseguir polítiques amb mesures d'esquerres favorables a la població treballadora, o polítiques dretanes favorables a les grans fortunes, a la patronal de les multinacionals, al capital financer i als Bancs.

L'ajust d'austeritat i la Reforma laboral imposades per la burgesia espanyola, europea i internacional ("els mercats"), aplicades per Zapatero i Montilla des del govern estatal espanyol i el de la Generalitat, han colpit fort a la classe treballadora. Però no han resolt la crisi, ni l'ha atenuat, sinó que l'estant agreujant. A setmanes d'aquestes polítiques l'amenaça d'insolvència financera estatal torna a planejar amb força. El capital financer com el representat per Botín, la defensa del PP de les polítiques de Cameron a UK, Zarkozy a França, Merkel a Alemanya, l'exigència de CiU i Mas del compliment estricta en la reforma laboral, no son un alternativa per a la població treballadora ni per fer front a la crisi econòmica.

NO a CiU

L'enemic a confrontar i a batre és la burgesia, la dreta. El pitjor en les polítiques encara serà pitjor amb la dreta al govern. CiU, ni Duran ni Mas, la dreta catalana tampoc defensa una opció democràtica de lliure decisió, sinó un Concert econòmic. Mas i CiU volen més privatitzacions, exigeixen ma dura al govern espanyol de Zapatero. CiU es coneix pels 23 anys que van governar. Les seves propostes no convenen a la classe treballadora, a la llibertat de Catalunya, al federalisme i la igualtat dels pobles a l'estat espanyol.

Votar? Abstendre's o en blanc?

Han estat set anys d'ençà el 2003. Aconseguirem batre a CiU del govern de la Generalitat. Fou amb un programa d'Entesa tripartita amb elements de ruptura democràtica i social. Enguany l'Entesa de les esquerres esdevé esgotada. La burgesia catalana s'apresta a aprofitar-ho per les polítiques neoliberals privatitzadores. CiU cavalca sobre una marea abstencionista fruit del desencís popular. Els pactes nacionals i de país han estat grats per la burgesia catalana i CiU, mentre han generat la desafecció, desorientació i disgregació de la base social de les esquerres governamentals.

Ara toca un revulsiu potent per denunciar les polítiques dretanes des de l'esquerra i forjar alternativa i polítiques d'esquerra realment (de debò) favorables a la classe i població treballadora.

Tanmateix l'abstenció és una forma d'exclusió política de la ciutadania. Només una petita part és de rebuig conscient al sistema social i polític. El desprestigi de l'estament polític és molt estès.

El POR no som neutrals entre la burgesia, representada per CiU i el PP, i les esquerres, per més incoherents, contradictòries i temorenques que siguin. La neutralitat política i la passivitat afavoreix a la dreta i perjudica a la població.

Referèndum i la Rectificació

Les dues mobilitzacions d'importància política cabdal han trencat el govern de les esquerres. Fem un balanç crític de les polítiques del tripartit. L'experiència en el govern per part de dirigents d'ICV-EUiA s'ha d' emprar per fer una profunda revisió crítica de les polítiques hegemòniques econòmiques dretanes, contradictòries amb les necessitats populars, socials i democràtiques. Això només pot ser efectiu si forma part de la consciència de la massa popular treballadora.

La mobilització del 10 de juliol de 2010 emplenà els carrers del centre de Barcelona contra la retallada estatutària del Tribunal Constitucional i amb la defensa del som una nació, volem decidir.

La mobilització sindical de la Vaga general del 29 de setembre paralitzà la indústria i altres sectors, la manifestació tornà a ser massiva amb la proposta de rectificació de la Reforma laboral.

Ens cal una enèrgica lluita contra l'atur facilitant treball, polítiques per evitar la pèrdua de llocs de treball industrial i orientades a la recerca, mesures fiscals per eradicar el frau i perquè els segments més rics paguin, inversió suficient pels serveis i transports públics, habitatge per la gent jove, i acabar amb la sangonera hipotecària a les famílies més modestes.

Les dues demandes són l'eix perquè una majoria d'esquerres apliqués polítiques d'esquerres: Per la rectificació de la reforma laboral i pel Referèndum del dret a decidir, hem de plantar cara a la dreta i les polítiques dretanes. El POR crida a votar a la Coalició ICV-EUiA.

Vota ICV-EUiA

Partit Obrer Revolucionari (POR)

23 de novembre de 2010

No hay comentarios:

Publicar un comentario