17/11/10

Altres candidatures · 1

Autonòmiques · 8

39 candidatures diferents, 114 a tot Catalunya

Arreu de Catalunya s'han presentat 39 candidatures diferenciades. Amb un total de 114 les enregistrades a les quatre províncies. A la província de Barcelona s’ha incrementat de 18 a 29 candidatures; a Lleida, de 16 a 29; a Tarragona, de 18 a 30, i a Girona, de 18 a 26. Sis d'elles amb representació parlamentària, les altres 33 opten a aconseguir-la, o a emprar les eleccions com a plataforma de propaganda i de les seves propostes.

El Parlament de Catalunya és de 135 diputats i diputades, amb 85 per Barcelona, 18 per Tarragona, 17 per Girona i 15 per Lleida.

De les presentades a les quatre províncies o a Barcelona, 10 candidatures d'esquerres. 3 de la dreta catalana (1 sobiranista, 2 independentistes). 1 de la dreta espanyola. 7 d'extrema dreta espanyola. 19 diuen ni dretes ni esquerres.

L'increment de candidatures presenta una major divisió en les propostes. La majoria són opcions de propaganda amb poca capacitat d'influència política i de mobilització, i menys suport de segments socials. Aquesta disgregació davant de la situació de crisi econòmica expressa la recerca de nous projectes polítics. Alhora posa de relleu el retrocés en el suport social esdevingut durant les dues legislatures del set anys de les esquerres tripartites.

De fet la necessària unitat d'acció i de clarificació política provocada per un inici en l'acció de les masses en moviment, sobretot de la component sindicalista i del sentiment ciutadà democràtic pels drets nacionals, esdevé en una fase de confusió i disgregació. Unes tendències, com la marxista revolucionària del POR, cerquem els recursos donant prioritat a la base social sindicalista i a la joventut treballadora, disposades a girar el mitjó dins les organitzacions existents referents de capes treballadores i joves. D'altres tendències s'impacienten i volen fer el camí més ràpid del que estan disposades el gruix de l'avantguarda obrera i de la classe treballadora.

El resultat electoral, amb el posicionament i conclusions de cada organització i de les variades plataformes electorals, serà després un element de reflexió i potser de nova etapa per processos de confluències unitàries.

NO a polítiques dretanes

Verd Esperança. Solucions d'Esquerres.

Vota ICV-EUiA

De què va?
El que no s'ha fet bé -1
El què no s'ha fet bé · 2
El què no s'ha fet bé · 3
El què s'ha fet bé · 1
El què s'ha fet be · 2
El què s'ha fet bé · 3

No hay comentarios:

Publicar un comentario