10/9/10

Vaga útil

Ajust d'austeritat "funcionarial" estès a privades. Reforma laboral com un atac dur a les condicions laborals i de contractació. Van cap el saqueig de l'estalvi treballador amb una Reforma de les Pensions.

El govern espanyol del PSOE de Zapatero sembla que s'hagi begut l'enteniment fent pols cap bri del tarannà de tall social. I hem de constatar que el govern tripartit de la Generalitat acata i gestiona, sense intentar oposar-s'hi, aquestes polítiques de Zapatero. També amb el cop financer privatitzador que representa la Llei de Caixes. Fins quan?

La mostra de força sindical del Palau de Vistalegre de Madrid és un xute encoratjador. L'estiu de les vacances dóna pas a una tardor que bull.

La preparació de la Vaga general del 29 S mostra que la Vaga és abans i després útil per a la causa treballadora. El govern s'ha vist obligat a fer marxa enrere en els límits del finançament a una part dels Ajuntaments. És important. La mobilització i amb la Vaga podem aconseguir coses vitals, encara que la dreta econòmica i política i els seus lacais gestors de les esquerres segueixin a dalt.

A Vistalegre com al Parlament estatal, i en el cas de la Reforma laboral també al català (en canvi a Catalunya no en l'Ajust d'austeritat i les Caixes), qui sobretot està dins i al costat de la gent treballadora i de la mobilització sindicalista és Izquierda Unida, Esquerra Unida i Alternativa i Ezker Batua Berdeak.

Aquesta disposició i compromís és un actiu de primer ordre polític. No som observadors ni consellers de la Vaga, som actors i actores des dels sindicalisme, i des de la proposta de la necessitat d'una alternativa política. Aquesta perspectiva vers una política d'esquerres coherent amb les necessitats treballadores, te uns eixos cabdals de mobilització i organització. Els Sindicats CCOO i UGT, però també la CGT i totes les més petites organitzacions sindicals, com l'ESK de Michelín a Euskadi, o el SAT d'Andalusia. Per tant, ara és moment, més que d'exigir dimissions, de forçar al govern de Zapatero y el de Montilla a fer marxa enrere en els seus atacs en nom i favor de les patronals i dels dictats dels financers i poderosos d'Europa. En cap cas volem a Rajoy o en Mas.

La Vaga general l'hem de lluitar i guanyar, aquests dies i el 29. La Vaga serà útil. Cal moure a la classe treballadora profunda, fer activitat unitària i preparar els piquets a les fàbriques i també pels barris i poblacions.

Hem d'obrir uns espai de debat i col·laboració sindical i política per construir alternativa política. La possibilitat, el centre de gravetat, rau en la gent treballadora, en els i les quadres sindicalistes, en les organitzacions sindicals, en una massa de votant socialista, junt amb el procés de refundació de l'esquerra que promou IU.


No hay comentarios:

Publicar un comentario