6/6/13

Només juntes podrem


Confluir les marees de mobilització social, sindical, i les diverses organitzacions polítiques, és el nou paradigma i la clau per encetar el construir nova hegemonia social i d'alternativa al desastre econòmic de la política de retallades del govern autonòmic de CiU, del govern estatal del PP, del seguidisme estèril del PSOE, i de les totpoderoses normes del capital financer via Unió Europea i govern alemany.
Des de la CONFAVC i la FAVB proposen una trobada de confluència que omple una necessitat vital dels moviments i de la mobilització.
És hora d’aplegar esforços. Benvolgudes companyes i companys: El passat 28 d’abril varem impulsar juntes - plataformes, marees, organitzacions sindicals i veïnals... – una important manifestació a Barcelona. Hi denunciàvem el caràcter antisocial dels pressupostos que, entre les exigències de Madrid i les inclinacions classistes del propi Govern, s’estaven dissenyant a la Generalitat.
Des d’aleshores, lluny d’aclarir-se, la situació no ha fet sinó empitjorar. I les protestes ciutadanes no han parat de fer-se paleses al carrer. Escarnis d’alts responsables polítics davant el rebuig de la dació en pagament, mobilitzacions de la comunitat educativa contra la LOMCE, ocupacions de rectorats, vagues i mobilitzacions sindicals en defensa dels convenis col·lectius i contra l’atur... Des dels districtes més castigats de la capital, des de Nou Barris, Ciutat Vella o Poble Nou, les protestes veïnals contra les situacions de pobresa les polítiques afavoridores de l’especulació, han arribat dia rere dia a la Plaça de Sant Jaume. Dissabte passat, milers de persones varen denunciar, fent costat als pobles de Portugal, de Grècia, d’arreu de l’Estat espanyol, els estralls causats per les imposicions de la troika...
A través d’aquest ampli ventall de resistències, tot un seguit de realitats s’imposen a nosaltres. La primera és que, emprant el deute com una piconadora, les grans corporacions industrials i financeres que governen Europa volen precipitar les nostres societats cap a un autèntic canvi de model, en una involució que, si triomfés, instal·laria duradorament profundes desigualtats i escombraria drets socials i llibertats civils. La segona evidència, cada cop més compartida, és que no podrem fer front a una escomesa neoliberal d’aquesta envergadura des de la fragmentació de les nostres lluites. En les properes setmanes poden concretar-se les noves exigències de Brussel·les en matèria de pensions o de nous gravàmens sobre les classes populars. Però, sobretot, haurà de concloure el sainet dels pressupostos autonòmics, en què l’única qüestió en debat al voltant del marge de dèficit sembla ser l’abast de les retallades que hauríem de patir.
Des de la CONFAVC i la FAVB, després de parlar-ne amb les entitats de la Plataforma Prou Retallades i amb altres forces i activistes socials, hem pensat que seria el moment de tornar-nos a reunir per avaluar les coses, proposar alternatives a la ciutadania, decidir noves mobilitzacions que comencin a revertir l’actual correlació de forces i ens permetin albirar un altre horitzó. Alhora llunyana i familiar, la “primavera turca” ens recorda un cop més que la història la fan els pobles. A nosaltres correspon fer el necessari perquè el nostre faci sentir la seva veu.
Així, doncs, ens adrecem a les diverses plataformes, moviments, sindicats, col·lectius i entitats veïnals de tot Catalunya per proposar-vos la realització d’una trobada oberta el proper dissabte, 8 de juny, a les 11 h., al Centre Cívic de Fort Pienc, a Barcelona. (Plaça Fort Pienc, 1. M. Arc de Triomf). La consigna ja s’ha fet popular en les nostres manifestacions: “Juntes podem”. Ara, ens cal prendre plenament consciència que només juntes podrem.
Rebeu una abraçada ben forta. Comptem amb vosaltres.
Jordi Giró, President de la CONFAVC. Lluís Rabell, President de la FAVB. 4/06/2013

No hay comentarios:

Publicar un comentario