25/3/13

Un govern assetjat


Ilustración de Max.
De la Carta de L'Aurora. Un govern  assetjat. Qui havia de ser el "govern dels millors", presidit per Artur Mas, va camí de ser el que deixarà Catalunya en una de les pitjors situacions. Per tancar el cercle només faltava que Oriol Pujol fos encausat per una característica pròpia dels dirigents de CiU: la corrupció.
La política de retallades significa un empobriment de la població, l'afebliment de l'ensenyament i sanitat pública i un ofec general de les finances de la Generalitat, en bona part per l'ofec financer del govern del PP però també per la caiguda de la recaptació fiscal causa d'aquesta política. És a dir, un fracàs. Van voler convocar una cimera social que van suspendre per falta d'acords polítics. El govern està acorralat, per les seves polítiques errònies, per la corrupció i, sobretot, per la pressió del carrer.
Davant aquesta crisi el govern torna a mirar cap al PP i ha donat instruccions per "obrir totes les possibilitats" d'acords. Coneixem aquestes maniobres de la burgesia catalana. La manifestació l'11 de setembre els va obligar a girar cap al dret a decidir i a distanciar-se del PP. 
CIU I ERC s’amenacen amb eleccions anticipades: CiU per poder portar a terme les retallades i ERC per assegurar la realització de la consulta durant el 2014. Frenar la corrupció, les retallades i realitzar la consulta és el reclam de totes les marees i l’alternativa política popular ciutadana.
La paciència de la gent s’esgota, farta de desnonaments, de l'atur, de retallades de salari, dels serveis públics i d’impediments per fer efectiu el dret a decidir. El govern es queixa de l'ofec financer que imposa el govern de Rajoy, que és real, però  poca cosa fa per impedir-ho. Cal que el poble surti al carrer, per trencar aquesta dinàmica que imposa sacrifici per pagar el deute als bancs i dels bancs.
"Si es recaptés 1 ¼ part del que es defrauda a Catalunya, obtindríem 4.000 milions d'euros i no caldria fer més retallades", ha dit la presidenta de la Taula del Tercer Sector en una reunió al Parlament. Aquesta i altres propostes mostren que un altre camí és possible.
Participa en l’ elaboració del Congrés del POR. Apunta't al  Fòrum [Convocatòria a: www.laaurora.netpor.org]
Xipre. La troica ha traspassat una línia vermella. Va decidir expropiar els estalviadors, robant-los una part dels seus estalvis. Alemanya, el FMI, la troica són els que posen en perill el sistema financer i la confiança de la gent. El poble va sortir al carrer i ara no saben com arreglar-ho, només saben fer pagar al poble pels excessos de banquers i especuladors. Hem registrar aquest fet: si ells decideixen expropiar els estalviadors per què un dia no podrem nosaltres expropiar els expropiadors i dedicar l'economia a la millora de la situació de les persones?

No hay comentarios:

Publicar un comentario