15/2/13

Principal factor de risc “ser dona”


A l'acte del #Vday, el 14 de Febrer. Un dia comercialitzat en profusió com el Dia de Sant Valentí, mercadotècnia de fa temps exportada des dels USA, entorn de l'amor entre les parelles. Les creadores dels Diàlegs de la Vagina, i amb la V de Vagina, s'ha estès una immesna mobilització arreu de les ciutats del món, anomenada Mil milions "ballem contra la violència de gènere".
Allà a la Plaça de la Catedral de Barcelona ha estat la Plataforma unitària contra les violències de gènere. Montserrat Vilà va fer el següentmeu minut i mig de parlament.
Principal factor de risc “ser dona”. El nostre repte, una fita cabdal per a la Humanitat en els propers anys, es què... Les dones hem de passar de factor de risc a factor d'igualtat, sense opressions ni explotació.
Esfereïdors son els informes, les xifres i testimonis de les persones que ajuden a la recuperació de les dones que són violades a Barcelona, a Catalunya i arreu del món.
Perquè és la societat patriarcal en que vivim que trivialitza, amaga, no compren, permet i és còmplice de la violència sexual incrustada en aquesta cultura, en aquest sistema social i moral que impera, i que hem de canviar.
El segle XXI ha de ser el de l’eradicació de la violència de gènere. Aquesta violència dels homes contra les dones és la xacra que hem de guarir i extirpar per a un món en igualtat.
La violència sexual està a tots els estrats de la societat:
Violència sexual, assetjament sexual a la feina, en la trata en finalitat d’explotació sexual forçada, en les relacions de parella, en les institucions d’estudi, de lleure, d’esport, a les forces de seguretat i evidentment als conflictes armats.
"Las leyes son como las mujeres, están para violarlas"--, el president del Consell General de la Ciutadanía a l’Exterior, José Manuel Castelao Bragaño, ha hagut de dimitir per aquesta frase.
Aquesta “naturalitat” permesa forma part de la violència que pateixen les dones a la nostra societat.
Si ens fixem en les noticies del món veiem com es transformen en crims dels més esgarrifosos.
Com Malala Yousufzai, de 14 anys, la nena pakistani atacada i greument ferida per defensar l’educació de les nenes...
A la India l’estudiant de 23 anys cruelment assassinada per la violació de sis homes en un bus...
A Estats Units, el senador Todd Akin diu que el “cos d’una dona té maneres d’evitar un embaràs quan és violada”, donant la responsabilitat a la víctima; cridem ben fort “Només hi ha un culpable: l’agressor!!!”. Mentre, les soldats nord-americanes són violades per companys del cos i no són defensades pels seus superiors.
A Mèxic sis turistes espanyoles han esta violades, però també aquí a Catalunya,
Un 12,2% de dones pateixen agressions sexistes.
A finals de 2012 dues dones varen ser violades al metro d’Alfons X a Barcelona. A l’Abril de 2011 una dona a Palamós.
I un llarg etcètera...
PROU AGRESSIONS CONTRA LES DONES!
ERADICACIÓ DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA AL SEGLE XXI!!!! IGUALTAT!!!!
14 de febrer de 2013

No hay comentarios:

Publicar un comentario