21/2/13

Atur i mobilització



De la Carta de L'Aurora. Cal: resistència, transformació,activisme i organització. Dia darrera dia tenim més persones que han perdut la seva feina, que no en troben de nova i que després d’esgotar les diverses prestacions d’atur és troben amb moltes dificultats, per no dir pràcticament cap possibilitat, per poder accedir a la RMI com a últim recurs econòmic per a les persones que no tenen cap altre ingrés. Aquesta situació es va agreujar des de l’aplicació del decret 3/2011 de la Generalitat de Catalunya.
Davant d’aquesta situació, en que per a molts és d’emergència social, fa temps s’ organitzaren plataformes d’aturats, perquè van tenir clar que calia i cal tenir espais on poder trobar-se, on compartir experiències i estratègies per poder sortir de la situació actual; on sensibilitzar de la seva situació a la societat en general i treballar colze amb colze amb altres persones que també col•laboraven en diferents entitats del territori, com les AA.VV. els sindicats, partits polítics, coordinadores...
Fruït d’aquesta feina és la 1a Marxa contra l’atur a Catalunya l’any 2011 i la posterior creació del grup promotor de la I.L.P. per l’aprovació i posterior desenvolupament de la Renda Garantida de Ciutadania, presentada al Parlament de Catalunya el passat 24 de gener, per garantir uns ingressos a totes les persones que no en tenen altres, tal i com preveu l’actual Estatut d’Autonomia en el seu art. 24.3. Estem pendents de poder començar a recollir-ne les signatures.
El proper 28 de febrer es realitzarà a la 2a Marxa contra l´atur a Catalunya. Junt amb altres sindicats, partits i entitats socials, EUiA va participar en la 1ª Marxa i també estarà en la 2ª; forma part del grup promotor de la ILP per la RGC, De la importància que pot tenir la marxa, ho corrobora que CC OO en el seu l’últim congrés va aprovar una resolució, per pràctica unanimitat, denunciant la manca d’ocupació com el principal problema social del nostre país i de la nostra societat; i es va comprometre a: avançar en l’organització de les persones a l’atur al si del sindicat; establir aliances amb entitats i associacions de persones que estan en aquesta situació; i a construir de forma immediata una Xarxa de Solidaritat. Per això fa uns dies que s’ha constituït la comissió per començar a treballar en la creació d’aquesta xarxa. Altres iniciatives sorgeixen a nivell local.
Estem en uns moments en que cal treballar en xarxa més que mai, perquè és sumant que podrem avançar i ens cal: resistència, transformació, activisme i organització.
Marxa contra l’atur. El proper 28 de febrer es realitzarà a la 2a Marxa contra l´atur a Catalunya. la qual sortirà de St. Vicenç dels Horts i acabarà al Parlament de Catalunya. La finalitat de la mateixa és alçar la veu en defensa del dret a un treball estable, per una Renda Garantida Ciutadana que asseguri els mínims d’una vida digna, per la justícia i la igualtat. La Marxa, durant el seu recorregut anirà fent parades. Aquest serà l’itinerari: Sortida 9h. Pç. de la Vila de St. Vicenç dels Horts; 11h. Consell Comarcal de St. Feliu; 13h. a 14h. Pç. de Catalunya de Cornellà; 16h. l’Hospitalet, Can Batlló; 16:30h. Pç. de Sants; 18:30h. Pla de Palau, i finalitzarem al Parlament de Catalunya on es farà entrega de la carta elaborada amb les reivindicacions. Tothom te un lloc en la Marxa!

No hay comentarios:

Publicar un comentario