25/1/12

Israel destrueix cases palestines

Arabiya y Salim ante su casa.
El Centre de la Pau de l’ICAHD “Beit Arabiya” enderrocat per cinquena vegada.
Des de Pau Sempre ens solidaritzem i donem suport a l'ICAHD, a l'Arabiya i al Salim per mantenir la lluita contra l'Ocupació d'Israel a Cisjordània i totes les seves implicacions.
Reproduim la nota que ha publicat l'ICAHD a la seva pàgina web:
Dimarts 24 de gener del 2012. Aquesta nit passada, dilluns 23 de gener, les autoritats israelianes han enderrocat Beit Arabiya (la casa d’Arabiya) per cinquena vegada, juntament amb instal•lacions del complex beduí d’Anata Est. Beit Arabiya, situada a la ciutat cisjordana d’Anata (Àrea C) al nord est de Jerusalem, és un símbol vivent de la resistència a l’Ocupació i del desig de justícia i pau.
Com el seu nom indica, Beit Arabiya és la casa d’Arabiya Shawamreh, el seu marit Salim i els seus set fills i filles. Una família palestina, a qui les autoritats israelianes els ha enderrocat la casa quatre vegades i cada vegada ha estat reconstruïda pels activistes per la pau palestins, israelians i internacionals de l’ICAHD, abans que la nit passada fos enderrocada de nou.
Beit Arabiya ha esdevingut un símbol de la resistència a la Judaització dels Territoris Ocupats de Cisjordània i de la política d’enderrocament d’Israel.
Destruida Beit Araboya.
Durant la passada dècada l’ICAHD ha acollit nombrosos visitants a Beit Arabiya, i era la seu central del camp de reconstrucció anual, reconstruint 185 cases palestines enderrocades.
Els enderrocaments de cases i les expulsions forçades es troben entre les pràctiques més atroces dutes a terme per part d’Israel dins dels Territoris Palestins Ocupats. Durant el 2011, un any rècord en desplaçaments, un total de 622 instal•lacions palestines van ser enderrocades per part de les autoritats israelianes, del les quals el 36% (o 222) van ser cases de famílies; la resta van ser estructures relacionades amb la vida del dia a dia, com estructures per l’emmagatzement de l’aigua i agrícoles), amb un resultat de 1,094 persones desplaçades, gairebé el doble que durant el 2010. A la Vall del Jordà és on s’han produït la majoria dels enderrocaments, el 32% del total, 40% de les estructures residencials enderrocades, 37% de la gent desplaçada, amb 199 instal•lacions enderrocades i 401 persones desplaçades.
Brigada Calatrabas de Pau Sempre en 2009.
L’enderrocament de cases palestines és motivat des de l’esfera política i planificat estratègicament. L’objectiu és confinar els 4 milions de residents a Cisjordània, Jerusalem Est i Gaza, dins de petits enclavaments, eliminant de manera efectiva qualsevol Estat Palestí viable i assegurant el control per part d’Israel, permetent l’expropiació de la terra, el desplaçament ètnic dels palestins, i la judaització dels Territoris Palestins Ocupats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario