9/1/12

Bones practiques

Per enfocar la sisena Assemblea d'EUiA podem reflexionar de les bones pràctiques, les pràctiques d'èxit, que hem desenvolupat ens aquests anys en les experiències des de les assemblees, en les dels moviments, però també les de la refundació d'IU, o les del fenomen de masses que ha fet emergir Amaiur. També ens cal extreure lliçons de les pràctiques que ens porten a retrocessos o a errades, per no ensopegar més vegades amb la mateixa pedra.
Disposem d'un ventall de situacions positives. No pretenc fer la reflexió, doncs si es veu adient correspon a la tasca de preparació de l'assemblea, però sí enumerar-ne algunes il·lustratives, a més d'animar a donar a conèixer d'altres.
a) El procés de convocatòria, organització o mobilització de la vaga general sindical unitària, amb la incorporació de barris i jovent.
b) El moviment de la indignació 15 M. L'esclat a les places, debats, mobilització, organització, metodologies innovadores a les assemblees, descentralització a les places.
c) Els Fòrums de refundació i la Convocatòria social d'IU.
d) Les Meses de convergència ciutadana estatals federal.
e) Les quatre assemblees de les poblacions més populoses: Barcelona amb les de Districte, L'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sabadell.
f) Assemblees amb situacions d'èxit o en creixement: Montornès del Vallès, Sant Adrià del Besòs, Blanes, Rubí, Altafulla.
g) Assemblees noves en indrets difícils: Vic, Montblanc. Assemblees en situacions complexes: Terrassa, Salt.
Hi ha més assemblees per posar, sens dubte, n'esmento unes a tall de provocació, perquè el que interessa és el coneixement suficient per extreure'n lliçons profitoses pel conjunt.
h) Alternativa Jove. Ateneus Roig (Gràcia, Badalona), Espai Obert, ara CRAC (Rubí).
Aquestes experiències ens poden apropar a aconseguir participació, implicació i compromís, de manera que el moviment i la metodologia de funcionament i dinamització sigui paritària, compartida, col·legiada, sense quotes, dialògica, en transparència i consens, amb llum i taquígrafs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario