20/9/11

POUM Dones i revolució

El Museu d'Història de Catalunya acull els pròxims dimecres 21 i dijous 22 de setembre, a les 7 del vespre, dos actes sobre la història del Partit Obrer d'Unificació Marxista, el POUM.

El primer d'ells, "Dones i revolució", dedicat a la recuperació d'un dels aspectes més oblidats de la memòria col·lectiva. La presidenta de la Fundació Andreu Nin, Maria Teresa Carbonell, moderarà un col·loqui en el que hi intervindran la militant del POUM, Teresa Rebull, la historiadora Cristina Simó i el també historiador Pelai Pagès.
El segon acte serà de presentació i debat sobre George Orwell i el seu llibre Homenatge a Catalunya, del qual acaba d'aparèixer la primera edició completa en castellà. Els historiadors Andy Durgan, Miquel Berga i Ferran Aïssa, a més del responsable de la il·lustració de l'obra, Fernando Casal, seran els encarregats de contextualitzar el testimoni de l'escriptor revolucionari.
Tots dos col·loquis es realitzen en el marc de l'exposició sobre el 75 aniversari del POUM, que encara es pot veure al Museu d'Història de Catalunya i que posteriorment s'exhibirà al Museu Memorial de l'Exili (MUME), a La Jonquera, i altres localitats de Catalunya. Fundació Andreu Nin

No hay comentarios:

Publicar un comentario