26/12/15

Notes entorn la CUP, ERC i En comú, entorn el post 27 S i 20 D


1/ La CUP ha preparat decidir sobirana i assembleariament, malgrat les interferències per pressionar-la a favor de la presidència continuista de Mas/CDC. El #pressingCUP disposat a dividir-la i trencar-la.
2/ Els diversos punts de vista de l’anàlisi de la situació comporten conclusions diferents.
3/ Si la CUP no valida la presidència per Mas, el procés seguirà d’una altra manera. En cap cas és una derrota de la sobirania catalana, en tot cas de CDC.
4/ JxS s’estan erosionant cada dia que passa dels tres mesos transcorreguts des de les eleccions del 27 S. Hi ha hagut la Declaració d’inici constituent, ans sense capacitat política per aplicar-la. La principal responsabilitat és de CDC i JxS, no de la CUP que no va voler participar de JxS.
5/ Si la CUP decideix fer a Mas president serà el propi procés qui s’haurà d’ocupar d’apartar a Mas per fer la ruptura.
6/ La força d’aquest poble mobilitzat no ha estat pas derrotada, per tant el xoc de sobiranies entre Catalunya i l’Estat és el que tenim davant.
7/ La confrontació amb l’Estat tot exercint la sobirania és el que pot permetre una victòria, una derrota o un pacte maldestre que ajorni o anul·li la llibertat de Catalunya (republicana).
8/ Amb Mas no hi haurà ruptura ni independència, hi haurà submissió i dependència, o entesa amb els poders estatals (pacte maldestre de la família de l’autonomista neo 78).
9/ Posar els vots de les esquerres a mans de que governi la dreta és nociu per la ciutadania i la majoria de la població, val a dir del país.
10/Diferent representa fer un bloc democràtic mobilitzada amb la dreta que assumeixi la desobediència per fer front a les prohibicions i agressions de l’Estat.
11/ El 27 S no ha donat prou força a JxS, ni parlamentària (no pot escollir president ni formar govern) ni en vots.
12/ El 20 D ha dit que el lideratge de la sobirania i la llibertat republicana i la independència ha de canviar, de una CDC/DiL, que minva en suports i vots, cap En comú, ERC i CUP.
13/ El 20 D també en diu ben alt, clar i català, que una part important d’aquest poble i paios no està disposada a seguir a la dreta ni en social ni en nacional. La idea meravella de que Mas s’acaba tot solet és un miratge, no és compartida per la ciutadania que vol batre al retallador.
14/ Convé tenir en compte i interpretar les contradiccions i tendències de fons entre el 9N2014, el 27S2015, el 20D2015, també els fenòmens 10Jl2010 (rebuig massiu al bloqueig de la reforma de l’Estatut), el 15M20111 (la rebel·lia indignada democràtica i la lluita política de noves generacions), les vagues generals sindicals.
15/ Cal aconseguir neutralitzar l’unionisme monàrquic estatal , el federalisme unionista estatal en el Regne, així com l’estatalisme autonomista constitucional 78, convé ampliar els suports tipus defensa Dret a decidir (IU ha votat a favor de la Consulta catalana diverses vegades al Congrés, Podemos ha dit que defensava que Catalunya decidís), de manera que Catalunya sigui la qui decideix efectivament.
16/ Es necessita reorientar una posició positiva i ofensiva del dret a decidir inclosa la conveniència de referèndum: a) que es defensi fer-lo, b) que s’aconsegueixi, c)que s’accepti per tothom, inclòs l’Estat, d) si més no que es toleri, e) en cas negatiu per part de l’Estat i de les forces polítiques espanyoles –cosa altament probable- dels supòsits esmentats, cal que es faci i executi el referèndum des de Catalunya, sense ajornar-lo sine die, això comporta preparar-se per un xoc amb la legalitat  vigent (la unitat estatal i la sobirania única que ha defensat el Rei Felip VI en el discurs del 24 D); convé forjar les condiciones de mobilització, consciència i força popular per desobeir el Regne i els govern estat, la ruptura amb el regim constitucional de 1978.

Orgull sobirà i comuner

Al PP, ni agua

Escenario de crisis de gobernabilidad e inestabilidad. PP y C’s no suman suficiente

No hay comentarios:

Publicar un comentario