24/5/15

L'Ada pot guanyar. Trias pot perdre


Una excel·lent expectativa de diumenge municipalista.
Deu o onze regidories, segons l'enquesta. Avui la realitat ciutadana concretarà quin suport te l'Ada Colau de Barcelona en comú, així com si l'esvoranc a CiU engoleix a Trias.
El vot i les urnes incuben sorpresa arreu de Catalunya, de l'estat i a Barcelona.
En primer lloc un canvi general al panorama municipalista. El més senyalat serà el sorgiment a la vida política de les confluències com Barcelona en Comú, els "En comú" en general i afins, Ahora Madrid i les Marees gallegues.
En segon lloc una inestabilitat, o un equilibri inestable, fruit de la pluralitat de projectes polítics amb suficient suport ciutadà. Els pactes seran tan cabdals com les abstencions a l'elecció de l'alcaldia.
Inestabilitat i pluralitat en el context actual són símptomes positius de que el poder consistorial haurà de tenir molt més en compte la voluntat i les necessitats veïnals.
Seria fatal a Barcelona que no perdés Trias de CiU. Es pot donar la paradoxa d'un consistori amb majoria de les esquerres que, sigui per omissió del vot amb l'abstenció o per suport maldestre, es permetés un alcalde de la dreta catalana, de CiU, Trias.
És una oportunitat de transformació potent que l'equip i la candidatura entorn l'Ada Colau sigui alcaldessa.
Segons Trias en el debat, Ada Colau "(vostè) ho emmerda tot". "Amb assemblees i escraches (escarnis) no es pot governar, cony" va bordar el president Mas.
És una visió precisa dita en veu alta del que considera la ciutadania més que benestant barcelonina, la dreta catalana. Tot de cop se'ls hi escapa el llenguatge groller i matusser menyspreador que empra el poder respecte als que considera els seus servents.
Barcelona en comú pot racionalitzar el desgavell ciutadà i urbanístic i comercial que està malmeten la ciutat mes rere mes.
Divendres em preguntaven des del comitè del Bus i TMB si Barcelona en comú estava realment disposat a prioritzar les empreses municipals i a recuperar-ne per l'àmbit públic. La perspectiva està en el programa, però tothom està prou escaldat perquè es vulgui veure i viure una política municipal realment comunal, en comú.
Els equips dels barris han posat il·lusió, imaginació, i hores d'esforç per un tomb a Barcelona. La força de l'Ada alcaldessa rau en l'anhel veïnal expressat en milers d'activistes que hi han posat treball, hores d'acció, per compensar les morterades de diners que CiU hi ha esmerçat. Fins i tot el Twiter de CiU ens molestava en piulades de pagament. 
Trias és un anunci. Ada és força d'equip i treballadora.
Ada som tots i totes. 
Ada Colau és la nostra alcaldessa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario