18/5/15

Ada Colau encapçala el tomb barceloní


Encetar la setmana decisiva amb l'expectativa certa de Barcelona en comú sigui la llista més votada és adrenalina anímica i activista.
En comú Ada Colau versus CiU Trias. Barris, veïnatge i necessitats ciutadanes públiques versus grans negocis, turisme de super luxe i ús privat de l'espai públic.
Dos conceptes de ciutat i, es vulgui o no, de Catalunya.
El 24 a Barcelona no serà encara una primera volta del 27 S, sinó sobre les polítiques que han de determinar el futur del país.
El dilema rau en les polítiques privatitzadores que fan anar enrere les condicions de vida del veïnatge (CiU) o en polítiques socials "en comú" destinades a la sana convivència ciutadana, reduint els greuges i desigualtats entre la ciutadania.
Es necessitarà una ferma concepció d'entesa entre les esquerres. No sigui que amb raons boniques o enfrontaments i divisió entre les esquerres  es fes alcaldable a la dreta, val a dir CiU.
A 7 dies de la votació les dades de les enquestes, volubles i insuficients, coincideixen en una variada representació que engendrarà un consistori  més fragmentat i necessitat d'aliances. L'època del predomini indiscutible del PSC, o la seva substitució per un domini de CiU, s'ha acabat.
L'última enquesta atorga 12 escons a Ada Colau - Barcelona en comú, 2 més que a Tria de CiU. Ada Colau i Xavier Trias empaten en la consideració de qui seria millor alcalde. En Canvi Ada Colau encapçala nítida la millor intenció de vot.
El 24 la ciutadania amb el vot efectiu decidirà. En cap moment es pot menystenir el terç de gent que es declara indecisa en el vot. La major part votaran i, pel que ara es percep, serà el segment votant que pot decantar que segueixi l'alcalde actual o que es faci el canvi pregon amb una batllessa com Ada Colau.
En aquest context derrapa la campanya d'ERC. En comptes d'afavorir el fet que Ada Colau votés el 9 N, i votés SíSí, el candidat atorga carta de independència a Trias, malgrat els fets mostrin que Trias i CiU han estat governant amb el suport del PP. ERC s'està endinsant en el parany xantatgista de CiU.
La CUP que va amb posició de formar part del consistori resta obsessionada amb ICV. Quan el que es dirimeix és foragitar a Trias i CiU del govern de la ciutat.
El PSC es va desinflant inexorable a l'aparèixer hostatge de Trias, tot destil·lant menyspreu i fins i tot odi a Ada Colau.   
La pressió entre continuïtat i canvi s'acreix. Ada Colau és la alternativa indiscutible a Xavier Trias i CiU. Vicenç Partal es fa sensible a quest canvi. Ho expressa a Vilaweb quan situa la possibilitat de que Ada Colau sigui la batllessa, de manera que la Catalunya sobirana haurà de comptar amb el color del seu cap i casal. Roger Palà des d' El Crític ja ha alertat diverses vegades de l'oportunitat d'expectativa que representava Barcelona en comú per el procés cap a la independència i la república catalana.
Qui ho vol escoltar, en els mítings el Barcelona en comú es fan ressò de l'anhel de sobirania. Al SíSí de l'Ada Colau s'hi afegeix una perspectiva d'una Barcelona republicana catalana. Gerardo Pisarello i Xavier Domènech són la veu del clam que dins el decidir-ho tot hi forma part la sobirania i la república catalana.
A Guanyar amb Barcelona en comú. I què millor que el so fresc i desenfadat del Run Run.

El Run Run amb Ada Colau En comú, Autotune de @ivanlagarto

No hay comentarios:

Publicar un comentario