31/1/14

L'activisme social s'empodera amb l'Assemblea Oberta


Expectativa i innovació per l'Assemblea Oberta 1 F. L'expectativaper la capacitat d'innovació de l'Assemblea Oberta de demà dissabte 1 de febrer, a la Fabra i Coats de Barcelona, ha generat 1.400 persones activistes inscrites a la web Araésdemà. Un exitàs que contribuirà al bon fi de l'empoderament col·lectiu de les bases activistes i moviments sobre la criatura a engendrar.
Ahir dijous es va començar un "Operatiu Plaça" de reforç, amb una Carpa per 400 persones més. Si es passa de les dues mil, els grups i debats seguiran per la placeta de Can Fabra i Coats de Sant Andreu.
L'aforament inicial està ben esgotat només des de la web. Això significa que es passa a ocupar la plaça, com va innovar i deixar bon sabor de boca el 15M.
Així com diem lo riu és vida podem encetar un l'activisme social-cívic és vida d'esquerres. Aquesta flameta de l'activisme i la mobilització és el factor o ferment principal per forjar consciència, moviment general, organització, per tant alternativa política genuïna i innovadora.
La participació compromesa pot representar el naixement d'un nou moviment que aplegui activisme social, sindical, representació política, mentre s'enceta la recerca d'un nou subjecte polític.
Dins l'Assemblea Oberta convé tenir molt en compte la perspectiva social i crisi econòmica, doncs els Pressupostos de CiU, aprovats amb el suport intens d'ERC, són un greu perjudici pel país, si més no de la majoria ciutadana.
Haurà d'afrontar la involució democràtica desplegada pel PP, amb el suport de CiU o sense la seva posició. La llei del Règim Local és un atemptat contra els Municipis, el teixit ciutadà representatiu i institucional més proper i assequible. Es mereix una rebel·lió democràtica que podria entroncar en les millor tradicions republicanistes. La llei contra el dret a l'avortament del Gallardón i de govern del PP de Rajoy, tampoc ha estat contestada per CiU ni per la Generalitat. Aquesta llei escapça els drets de les dones i les sotmet.
Un nou subjecte polític català d'esquerres s'ha d'incorporar de ple, amb convicció i entusiasme, en el Procés sobiranista per la Consulta, la llibertat de Catalunya, la República catalana.
EUiA hi aporta les propostes i idees per un procés constituent a Catalunya.
L'activisme empoderat te la paraula i els fets.

No hay comentarios:

Publicar un comentario