10/1/14

Apologia de la violència masclista des de perfil Twiter

De la Montserrat Vilà Planas, d'Hèliadones. Denúncia contra l'apologia de la violència masclista. Ha estat necessari denunciar un ús a les xarxes que incita a l'assassinat de dones. Els twits del perfil denunciat son grollers i esgarrifosos, immorals. Les dones pateixen tant amb la vivència quotidiana de l'agressió per part dels homes que s'hauria d'assimilar jurídicament l'apologia denunciada amb la que es tracta el terrorisme. 
Feia fred en un dia gris fent conjunt amb el que estàvem denunciant. Hem estat contentes del nostre compromís i del treball de les advocades. Una acció positiva de les dones enllaçades i disposades a fer front a l'agressió masclista.
Estem encara impactades de veure a Luis Tosar al videoclip del grup xilè. Tosar s'ha disculpat però no el grup que canta l'apologia de la violència masclista, amb un "ie, ie, ie" contra les dones. La idea de cap agressió sense resposta ha d'enfortir a les dones. Ha de ser de forma tant potent que els mateixos homes facin el buit i denunciïn l'agressió a les dones, així com l'apologia, banalització i consentiment de la violència de gènere. 

Des de la Plataforma unitària contra les violències de gènere ens unim a la denúncia conjunta amb altres entitats de dones, contra el perfil de Twitter que durant el 25 de novembre i dies posteriors, va estar fent apologia de la violència masclista.
Per aquest motiu us informem que el 10 de gener es farà un comunicat de premsa quan es vagi a presentar la denúncia al jutjat.
En aquest enllaç podeu veure el comunicat que es llegirà i en el que es convoca als mitjans de comunicació, i a totes les persones i entitats que s'hi vulguin sumar, a les 10h a la porta de la Ciutat de la Justícia (Accés Gran Via).
Comunicat de premsa. Diverses organitzacions de dones denunciem els actes continuats de violència explícita contra les dones que s’han realitzat a l’empara de l’anonimat de les noves tecnologies.
Aquest tipus de manifestacions d’odi explícit contra les dones, de sadisme, de normalització i fins i tot banalització de la violència contra les dones, no poden quedar impunes.
El rebuig no pot venir únicament dels grups de dones que dia a dia veiem les dramàtiques conseqüències de la violència masclista, sinó que també hem de sentir-nos encoratjats i encoratjades com a persones i com a ciutadanes i ciutadans a denunciar diàriament aquests tipus d’actes que perpetuen la violència vers les dones.
Enguany han mort 57dones a l’Estat espanyol, segons fonts d'organitzacions de dones i 48 segons dades oficials, entre elles algunes dones molt joves i fins i tot una noia de 14anys. Les xarxes socials per tant són un altre element de risc a nivell social, poden promoure el control, l’assetjament, i l’enaltiment de la violència d’una manera anònima. Per tal de lluitar contra aquesta impunitat hem decidit des de Tamaia Viure sense violència, la Plataforma contra les violències de gènere, Safareig, el grup d’investigació Antígona-UAB i Dones Juristes denunciar aquest perfil i exigir que les institucions i autoritats pertinents es responsabilitzin en la presa de mesures en relació a aquests actes però també en relació als actors que de forma concreta els cometen.
I per això, convoquem una roda de premsa el dia 10 de gener a les 10h a fora dels jutjats de la Ciutat de la Justícia (Porta Gran Via). Barcelona, gener 2014.
Passo el twit

No hay comentarios:

Publicar un comentario