24/1/14

Innovació amb l'Assemblea Oberta


El proper 1 de febrer tenim un nou repte sobre l'escenari amb l'Assemblea Oberta a la Fabra i Coats. El bon resultat en els continguts de les propostes que s'estableixin i l'èxit de la participació seran determinants pel compromís i la seva continuïtat.
El fi i ritmes de l'Assemblea Oberta l'ha d'establir les persones i les entitats que assumeixen impulsar-la.
L'encert en l'orientació i la mobilització en les vessants social i nacional seran cabdals per generar confluència cívica, social, sindicalista i política.
Hi ha una demanda cívica creixent de finiquitar els partits o estructures directives, i polítics, que s'apropien de la delegació de representació política per passar a gestionar els interessos dels poderosos.
La principal manera d'afrontar aquest destret és començant a construir proposta, moviment i organització des del seu bell inici arrelat a les necessitats socials i democràtiques.
En el cas d'EUiA i de la coalició amb ICV, l'Assemblea Oberta és una possibilitat d'obrir i permeabilitzar cadascuna de les organitzacions. Ens cal el reset que proposava el 15 M a la magnífica assemblea de Plaça de Catalunya.
El panorama polític amb la CUP, el Procés Constituent, una crisi sense precedents al socialisme català del PSC, les temptatives de Juntes, o les de la plataforma contra les retallades, es combinen i es nodreixen tant dels estralls de la crisi econòmica, com de l'expectativa de ruptura democràtica que provoca el pols entre l'anhel català a la sobirania i la legalitat del Regne d'Espanya amb la Constitució de 1978.
L'Assemblea Oberta ha despertat una expectativa a un segment d'activistes d'arreu del territori, sobretot d'ICV i EUiA, i de l'ampli ventall d'organismes on son formiguetes incansables de les mil i una causes.
Tanmateix des d'altres iniciatives de confluència també s'està observant aquest nou procés. La disposició a participar-hi i a impulsar-ho aplegarà a noves entitats i col·lectius.
Anem a forjar un espai d'innovació, amb la sana idea d'una confluència de confluències de proposta i mobilització. Els i les participants reflexionaran, compartiran i acordaran de forma sobirana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario