18/4/13

Emancipació_social_nacional_dona


De la Carta de L'Aurora. L’emancipació social de la gent treballadora, la llibertat dels pobles per decidir el seu futur i l’emancipació de les dones són els tres eixos polítics sobre els quals girarà el 20è Congrés del POR els propers dies 5,6 i 7 de juliol a la nau Ivanow de Barcelona. 
   L’objectiu principal és arribar a debatre, compartir i construir entre totes una tendència revolucionària, amb base treballadora, que begui de l’experiència i aportació teòrica de L’Aurora i la Fundació Socialisme Sense Fronteres i que pot confluir amb d'altres. Però aquesta eina s’ha de dissenyar, treballar, polir i posar en funcionament de manera col·lectiva.
   La metodologia tot sovint determina el funcionament i les possibilitats d’èxit d’allò que ens proposem aconseguir. Nosaltres volem treballar de manera oberta i transparent, els equips d’elaboració admeten participants de fora l’organització publicant les aportacions al fòrum; col·laborativa, des de la mateixa elaboració dels documents; dialògica, on a partir del debat i compartir punts de vista anem construint un consens, sempre que sigui possible, que enforteixi la tendència amb respecte pels diferents punts de vista. Aquests equips incorporaran les aportacions del diagnòstic DAFO que hem fet aquest passat cap de setmana i faran les seves propostes de documents, resolucions o accions. Durant els dies del Congrés les debatrem i aprovarem.
   Els eixos de l’emancipació social, nacional i de les dones tindran meses específiques on compartirem les nostres aportacions amb d’altres tendències que arreu dels pobles de l’estat espanyol lluiten per subvertir el règim capitalista monàrquic.
   Volem analitzar després de cinc anys de crisi econòmica quina és la situació en la qual ens trobem, quines perspectives i propostes té l’esquerra als pobles sense estat, a Espanya en conjunt i a Europa, on es juga gran part de la partida. On es decideixen les retallades que tant afecten a la població treballadora? Quines propostes hi ha davant els plans d’austeritat de la troica? Per quina Europa cal lluitar? Quins són els avantatges i inconvenients de mantenir l’euro?
   Vivim una situació de putrefacció del règim, amb la corrupció, la falta de legitimitat i la pèrdua de suport social com a exponents per aprofitar aquesta situació i plantejar processos constituents que permetin sedimentar unes noves bases sobre les quals construir la nostra societat. Per això serà molt important quin tipus de model d’estat volem, com defensem la llibertat dels pobles a decidir el seu futur i com fem efectiva la sobirania de cada poble.
   De manera transversal la violència de gènere segueix colpint a la meitat de la població com a punta de l’iceberg de l’opressió  del sistema patriarcal envers les dones. La seva emancipació i el paper que juga l’eradicació de la violència de gènere amb totes les seves causes serà el tercer eix de debat al nostre congrés.
   Per tal de ser agents actius en la transformació social ens cal organitzar-nos. Aquesta eina, aquesta tendència però, no volem que estigui predeterminada, predefinida, sinó que treballem perquè sorgeixi de la discussió i el debat comú, incorporant les preocupacions, punts de vista i experiències de la nova generació que s’incorpora a la lluita per una societat lliure. Volem construir l’alternativa amb d’altres que marquen objectius molt similars, creiem que compartint les experiències i debats és la manera de fer-ho.
   Com hem dit diverses vegades a la plaça, anem lents perquè volem arribar lluny, i per la tasca a la qual pretenem contribuir es necessiten totes les mans possibles.

Participa al Fòrum del 20 Congrés de L'Aurora · POR.

No hay comentarios:

Publicar un comentario