3/6/11

Un govern de mentiders

El president del govern Artur Mas estalona al conseller d'Interior, Felip Puig, a l'hora d'enganyar els seus votants, i per extensió a tota la ciutadania i població de Catalunya.

L'austeritat de les retallades als sous, hospitals, educació, metro, van acompanyades de menys impostos per la part de població catalana més adinerada. El "menys és més" electoral de Mas, s'esdevé en menys per a la immensa majoria de la població i més per una minoria qualificada de les classes més altes i riques.

Les retallades als departaments i pressupostos governamentals no s'apliquen a certs càrrecs polítics de confiança, com exposa la informació d'El Triangle. Qui s'estranya de que la gent de la plaça #acampadabcn i #acampadasol denunciïn com escàndol els sous dels polítics? Cosa que també s'ha d'estendre en els sous elevadíssims dels milers de directius i d'ocupants de consells d'administració de l'empresa privada. A la plaça, el moviment 15 M, va establir que els sous de "l'estament" polític (en diuen polítics en general, o també classe política malgrat la imprecisió doncs es refereixen a una actitud corporativa) fossin similars a la mitja de la gent treballadora, per a finalitzar amb uns privilegis que els independitzen de les persones que els han votat. La idea, ben senzilla, procedeix d'una font i experiència revolucionària fonamental, és de l'any 1871, quan el poble revolucionari de París va prendre el poder ("assaltar el cel" segons Marx a La guerra civil a França) i va instaurar la Comuna de París*.

Mas apuja el sou a alts càrrecs de confiança.

15.05.2011. El govern català, presidit per Artur Mas, ha apujat el sou d’alguns càrrecs de confiança fins a un 45% en les últimes setmanes. Aquests moviments es produeixen després de prometre reiteradament que reduiria la despesa en aquest capítol pressupostari.
El passat 27 d’abril, el president de la Generalitat, Artur Mas, nomenava Joan Raventós Pujadó responsable de Seguiment de Relacions amb el Territori, del Departament de Presidència, amb una categoria similar a funcionari del grup A nivell 30 i un complement específic de 38.916,72 euros anuals. Fins aquí, tot correcte. Però es dóna el cas que Raventós havia estat nomenat per a la mateixa funció el 22 de març passat. Per què, doncs, apareixia de nou al Diari Oficial el seu nom? Molt senzill: Mas ha decidit apujar-li el sou. Durant el primer mes de feina de Raventós a la Generalitat, el seu salari era el d’un funcionari de categoria A i nivell 24 amb un complement específic de 25.813,80 euros. Per tant, no quedava cap altra opció que requalificar-lo per decret. Així, l’exregidor de Vilafranca del Penedès i exdiputat de CiU al Parlament en les legislatures de 1995, 2003 i 2006 ha vist revalorat el seu lloc de treball i augmentat el seu salari per decret en tan sols unes setmanes.
Com a funcionari A 24, Raventós tenia un sou de 1.109,05 euros i un complement de destinació de 582,92 euros, a més del complement específic, que significava 2.151,15 euros bruts mensuals. En total, doncs, el salari brut pujava a 3.843,12 euros el mes. Amb la seva revaloració, el complement de destí ha passat a ser de 968,75 euros i el complement específic s’ha disparat fins a 3.243,06 euros, per la qual cosa ha passat a cobrar 5.320,86 euros, és a dir, 1.477,74 euros mensuals més: la pujada de sou, en tan sols un mes, ha estat, doncs... del 45,56%!
Com ell, un grapat d’alts càrrecs que ha fitxat el nou Govern d’Artur Mas han estat també requalificats en les últimes setmanes. El cas més remarcable és d’un altre home de confiança de Mas: Joan Vidal de Ciurana. El 27 de desembre, Joan Vidal va ser nomenat cap de gabinet de l’Oficina del President. Així, va passar a ser assimilat a un funcionari del grup A i nivell 30 amb un complement específic de 38.916,72 euros. És a dir, un sou de més de 5.300 euros bruts el mes. El 18 de gener, però, el seu president li va modificar les condicions i va assimilar les seves retribucions a les d’un director general. En altres paraules, el seu sou ha passat de gairebé 70.000 euros bruts anuals a 80.589,54 euros, prop del 15% més, segons les taules de retribucions d’alts càrrecs vigents des del juny del 2010.

* Lenin, va estudiar les mesures de la Comuna de París a L'estat i la revolució.

No hay comentarios:

Publicar un comentario