8/6/10

Vaga sindical 8 de juny


Contra les retallades del Decrets amb la Vaga sindical 8 de juny.

Un dia abans de la Vaga General del Sector Públic a EUiA seguim fent argumentari contra els decrets de mesures per retallar el dèficit públic. Com frenar-los i les seves conseqüències i corregir-los. El coordinador ha senyalat que és clar que som contraris amb les mesures concretes i també les conseqüències negatives que tindran sobre la negociació col·lectiva.

L’argumentari dóna eines a l’afiliació en aquesta situació i context precís i s’han plantejat diverses mesures més per a poder reforçar política i organitzativament els afiliats i afiliades d’EUiA (trobada amb la gent afectada pel decret, amb la gent del mon local, la de polítiques socials,... ). Contribuir a la mobilització organitzada pels sindicats contra els decrets, acompanyant-los, començant per la de demà 8 de juny en defensa dels salaris i dels serveis públics. S’ha demanat que s’afegeixin també els elements en els que el decret català empitjora el decret de Zapatero.

En el debat sobre l’oposició d’EUiA als decrets i el vot en el Parlament de Catalunya (aquest dimecres 9 o a l’altra setmana), en Jordi Miralles, el coordinador general, ha explicat que la resolució aprovada en el recent consell nacional de 28 de maig ja senyala el rebuig de la nostra organització al mateix per injust, inacceptable i ineficaç per la recuperació econòmica i lesiu per a la gent treballadora del sector públic. I que la mateixa no planteja el tema del vot, a lo que en Francesc Matas ha apuntat, que per això va votar-la a favor la resolució. També cal esmentar aquí que al consell nacional es va rebutjar la proposta “El Consell Nacional demana a la Coalició ICV-EUiA plantar cara al Decret Zapatero, i no acceptar altres Decrets que no s’hi oposin” (presentada per Francesc). En Francesc ha proposat que al Parlament català els i les diputats no votin a favor de les retallades, com va fer en Joan Herrera d’ICV i Gaspar Llamazares d’IU al Parlament espanyol.

Treballarem totes i tots per l’èxit de les propostes sindicals, donant suport a la mobilització, començant per la VAGA convocada per avui dia 8 de juny contra la retallada de pensions i salaris. Sí als serveis públics.

12 h manifestació a la Plaça de la Universitat de Barcelona.

De Bastida d'EUiA: http://bastidaeuia.blogspot.com/2010/06/contra-les-retallades-dels-decrets-amb.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario