4/6/10

Veritats i realitat

Mitja veritat (o una veritat a mitges) no és tota la veritat, en canvi pot induir a una falsedat.

Com a les paraules se les emporta el vent, els rumors no són verificables, i circulen versions de que EUiA gairebé en bloc va aprovar una resolució que validava un acord al govern i al parlament sobre el decret Montilla, potser cal llegir el document que aprovà el Consell Nacional d'EUiA, proposat pel coordinador general Jordi Miralles. Una resolució a la que vaig donar suport i el vot.

El text és contundent contra el decret espanyol i les retallades i insta a la mobilització. Al mateix temps no diu enlloc quina ha de ser i serà l'actuació política d'EUiA, els nostres dirigents, parlamentaris/es, directors i semi-directors generals, envers el govern i en el vot al Parlament de Catalunya.

Fins i tot al punt # 3, que va ser motiu de votació separada, és una constatació on es pren nota d'una imposició i unes obligacions legals "dels poders públics". Però aquestes normes no poden obligar a que EUiA i la Coalició ICV-EUiA prenguin la seva decisió sobirana a favor o en contra de les mesures, al carrer o al Parlament i govern. Fins ara qui decideix a EUiA és la seva direcció i no el govern espanyol o català. En la literalitat d'aquest punt # 3 no es diu que EUiA accepti unes mesures d'un Decret en el que no hi està d'acord.

Va ser per aclarir i concretar la posició política davant el Decret de la Generalitat que vaig proposar un punt sisè, # 6.

1. El Consell Nacional d’EUiA ratifica la seva posició contra el Reial Decret aprovat al Congrés dels Diputats perquè és injust, inacceptable i ineficaç per la recuperació econòmica.

2. El Consell Nacional d’EUiA està d’acord amb les propostes fetes per la coalició ICV-EUiA d’incrementar els ingressos via fiscalitat perquè pagui més qui més té i que es portin al Parlament de Catalunya.

3. El Consell Nacional rebutja les retallades de sous als empleats públics. Constatem que aquesta mesura a Catalunya ve imposada pel Reial Decret aprovat pel PSOE amb la complicitat de CiU. El Reial Decret obliga els poders públics.

Defensem que el govern de Catalunya hauria de reunir-se amb els sindicats.

(Aprovat aquest punt # 3, es va votar apart. SI: 42; NO: 6; Abst: 4)

4. EUiA continuarà mobilitzant-se contra el Reial Decret i les seves conseqüències.

5. El Consell Nacional d’EUiA continuarà treballant per una majoria més d’esquerres a les properes eleccions catalanes i per a que ICV-EUiA sigui més determinant.

(Aprovats els # 1, 2, 4, 5. SI: 47; NO: 1; Abst: 1)

Punt # 6 (proposta de Francesc MS):

6. El Consell Nacional demana a la Coalició ICV-EUiA plantar cara al Decret Zapatero, i no acceptar altres Decrets que no s’hi oposin.

(Rebutjat. Vots: SI: 10; NO: 32; Abst: 8)

2/3 de cinquanta dirigents del Consell Nacional presents (l'òrgan complert és de 130 persones) varen rebutjar plantar cara al Decret català ni al Parlament ni al govern. Els arguments varen ser derrotistes, en el sentit d'evitar la caiguda del govern i eleccions anticipades amb la victòria de CiU, i que al carrer la mobilització està perduda. Els principals dirigents sindicalistes van donar suport explícit a votar a favor del Decret al govern i al Parlament català. La incoherència es palesa en la contradicció de votar al sindicat mobilització i vaga contra les mesures del Decret, també a Catalunya, i donar suport a una votació d'EUiA que aprovi el mateix Decret al govern i Parlament català.

L'1/3 minoritari (10 i 8) representen una expressió política més coherent de la "pota mobilitzadora" d'EUiA, que posa l'aplicació o el fre de les mesures dels Decrets (espanyol i català) en funció de la mobilització de vaga sindical unitària convocada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario