25/6/10

Aquest vot no és el nostre.

Del bloc Bastida d'EUiA: El passat 19 de juny, va haver una trobada assemblea de gent d’EUiA convocada per Bastida d’EUiA. A l'inici es va lliurar una carpeta amb les declaracions sobre els decrets de retallades dels govern Zapatero i Montilla, publicades pel PCC, el PSUCviu i el POR, que son les organitzacions que formen part d’EUiA. En totes elles, d’una o altra manera, es planteja la seva posició contrària als decrets i la lluita contra els mateixos i les mesures que plantegen. Assun Franquesa que formà part de la mesa, junt amb Ivan Hernáez (regidor de Rubí), Jordi López (mitjans comunicació) i David Companyon (conseller de Gràcia), va presentar un breu estudi sobre els dos decrets aprovats, explicant les retallades, que suposen, i en quins aspectes el de la Generalitat empitjora el del govern Zapatero. El debat va ser molt ric. Com a conclusió de la trobada es va elaborar una carta explicativa de perquè havien d’haver votat no els parlamentaris de la coalició, amb argumentació i explicació d’alternatives, així com la preparació d’una moció per ser presentada a aprovació en el Consell Nacional d’EUiA. Àngels T.

AQUEST VOT NO ÉS EL NOSTRE,

NO ENS REPRESENTA

EL PROJECTE D’ESQUERRES D’EUiA HA D’ESTAR AL COSTAT DE LA

GENT TREBALLADORA, DEL JOVENT I DEL MOVIMENT SINDICAL

Gent afiliada a EUiA manifestem el nostre desacord amb el vot favorable al decret de retallades socials presentat pel Govern de la Generalitat, vot que fou emès al Parlament de Catalunya pels diputats i diputades del Grup Parlamentari d’ICV-EUiA.

Aquest vot no pot representar les i els militants, afiliades i afiliats, amics i amigues d’EUiA que, des del moment que es va conèixer el decret antisocial del govern Zapatero i la seva submissió al mandat del FMI i de la UE per fer pagar la crisi a la gent treballadora i les classes populars, vam posar-nos a la feina d’exigir la retirada d’aquest decret que suposa la primera rebaixa de sou als treballadors/es públics des de l’any 1959, la congelació de les pensions i la retallada de les despeses públiques en serveis socials. El decret també trenca amb la negociació col·lectiva i els acords assolits en el sector públic i obre la porta a la negociació a la baixa en el sector privat, incrementant el poder dels empresaris en detriment dels drets dels treballadors i treballadores.

Considerem que és un error polític votar a favor del decret de la Generalitat ja que xoca amb els interessos de les i els treballadors públics tant qui van anar a la vaga el 8 de juny com qui no la van fer, així com dels milers de ciutadanes i ciutadans que van omplir els carrers de les poblacions de Catalunya en una clara mostra de rebuig a les polítiques antisocials dels governs de Madrid i de Catalunya.

Per a EUiA que ens reclamem organització transformadora, anticapitalista, alternativa, quin significat té donar suport i formar part d'un Govern que no defensa la població treballadora front la voluntat d’atacar els drets socials i laborals del Banc Mundial i la Comissió Europea? Mantenir la nostra postura coherent no hauria significat ni fer caure el govern, ni obrir la porta a CiU, ni desfer la coalició ICV-EUiA (com ha passat amb altres lleis, com la Llei d’Educació de Catalunya). En canvi, hauria reforçat la posició d'EUiA contrària a les retallades tant al carrer com a les empreses, als ajuntaments, i fins i tot al Parlament i al Govern. Hauria estat també la millor manera de barrar el pas a la dreta, combatent arreu les seves polítiques i construint les alternatives amb la mobilització. EUiA ha de mostrar-se ferma arreu en la lluita contra la globalització del sistema capitalista i contra tots els imperatius legals que ens imposin des dels seus marcs neoliberals.

La imatge i la trajectòria d'EUiA queda malmesa amb el suport parlamentari a aquestes mesures del govern mentre que el projecte de moviment polític i social, més a l'esquerra i més moviment social, resta neutralitzat així com l'esforç esmerçat en l'acció i l’organització social a les empreses, als barris, a les escoles i les universitats.

De manera coherent amb la posició política d'EUiA, estem en contra del decret del Govern de la Generalitat que és l’aplicació a Catalunya del decret Zapatero. El decret de la Generalitat amplia fins i tot l’àmbit de la reducció de sous i les retallades en serveis públics, cosa que empitjora el decret Zapatero. Tampoc no ens serveix la vaporosa promesa d’un increment d’impostos als rics, proposta que en tot cas hauria de ser alternativa i no complementària a les retallades socials. Els impostos no compensen ni milloren la retallada, d’altra banda tampoc podem acceptar la filosofia de "compartir" els costos d’una crisi que no hem generat.

Proposem que EUiA es plantegi la crítica d'aquesta actuació parlamentària i governamental. Qualsevol actuació de la representació d'EUiA -dirigents i grup parlamentari-, ha de ser coherent amb el propi projecte polític d'esquerres i no amb les raons i imposicions del Govern estatal o autonòmic. La responsabilitat política es concreta en la defensa de la gent treballadora i la pensionista.

Aquest vot tampoc pot representar a treballadores i treballadors, sindicalistes, joves i persones progressistes que són la base social de l’esquerra transformadora i que ja estan començant a organitzar la vaga general del 29 de setembre, que ha de ser l’expressió de la voluntat popular de trobar la sortida a la crisi en la construcció d’un moviment social fort que freni l’ascens de la dreta a Catalunya i a l'estat espanyol.

Aquest moviment al carrer és i ha de representar la base d’una EUiA més forta, més moviment i més útil al poble i a la gent treballadora. Per tant el seu Grup Parlamentari ha d'estar en sintonia amb la lluita sindical i en coherència amb el projecte polític que volem construir com EUiA. El Govern tripartit perd, amb aquestes mesures, credibilitat i suport entre la ciutadania d’esquerres de Catalunya, que constitueix la seva base social.

Per tot això ens ratifiquem en la nostra voluntat i decisió d’aixecar amb el moviment sindical, les classes populars i la gent jove la bandera de l’esquerra transformadora. Volem fer-ho i ho farem des d'EUiA i amb EUiA.

Una bandera per a la gent treballadora i el jovent amb un altre esperit i una perspectiva il·lusionant de lluita d'esquerres contra la crisi.

19 de juny de 2010

Amanda Martínez Hita (CN, Rubí), Àngels Tomás (CN, SAF), Anna Sunyer (Gràcia, Coordinadora), Assun Franquesa Segura (SAF, de Comissió exec. CONC), Carme Sansa i Albert (Cultura i artistes), David Companyon Costa (CN, Gràcia), David Flor (Montblanc, Coordinador), David Parron (Llagostera, Coordinador), Francesc Martínez López (CN, Salt), Francesc Matas Salla (CN, Eixample), Isabel Martínez Soriano (CN, Torrelles Ll.,Coordinadora), Iván Hernáez (CN, Rubí), Jordi López Santín (CN, Mitjans comunicació), Jordi Matas Vilà (CN, Anim·acció), Josep Mª Gil (CN, SAF, Coordinador), Juan José Bravo San José (Universitat, de Comissió exec. F.d'Ensenyament CONC), Luis Navarro Carrasco (CN, Granollers, Coordinador), Lynn Strother (Horta), Manuel Navarro Castillo (CF, Cerdanyola), Maria Vilà Miras (CN, Anim·acció), Martín Pretel Garrido (CN, Rubí, Coordinador), Miguel Salas Yebra (CG, SAF), Mireia Espert Ansó (CN, Anim·acció), Montserrat Vilà Planas (CN, Eixample), Reinald Roca (MC), Sol Ruíz de Vargas Thiel (Ciutat Vella), Teresa Cairó (CN, Salt), Toni Campos (CN, Transport/T, Coordinador), Xavier Vives (Salt, Act. Diverses CCOO Com. Gironines, Secretari Gral.).

No hay comentarios:

Publicar un comentario