12/6/10

Pols sindical

La reforma laboral governamental planeja cap al decret, de l'acomiadament en clau ajust d'austeritat, a favor dels empresaris, a desgrat dels sindicats, i amb una patronal de morros insaciable, les normatives via UE i Banc Europeu són implacables.

La Unió Europea i el govern alemany ho han deixat clar, ara estopa forta, i després de les vacances per la tardor la puntilla. Volen emular a la Margaret Tatcher neoliberal passant per la pedra al sindicat miner britànic i empetitir-la. En Duran de CiU també, li va dir a Zapatero al Parlament espanyol: ara que els governs PSOE i altres apliquin les mesures impopulars de l'ajust i facin front a la mobilització treballadora i a la Vaga General si s'escau, després amb la feina feta i la terra treballadora escapçada ja s'ocuparà la dreta del govern i de l'estoc final.

Ho aconseguiran? Aquest és el gran dubte. Podem fer l'estruç i no plantar batalla, donar-la per perduda abans de posar-s'hi. Ara, capitular pot ser encara pitjor que lluitar i perdre, i que imposin les mesures sense la mobilització per derrotar-les. La lluita és una necessitat sindical, social i política. I la lluita és per guanyar, per parar els peus a la patronal i al govern, i si més no per frenar les mesures més bàrbares.

Els sindicats estan valorant si la duresa del decret serà un cop suficient fort perquè trasbalsi a la gent i hi haig la consciència mínima de lluita entre la població treballadora. És difícil, però és l'opció a la que estan abocats. La mobilització de preparació per la Vaga General està a tots els debats a l'avantguarda treballadora. Cal una bona preparació, per tant el temps és necessari per aconseguir-ho, perquè sigui exitosa.

Amb aquesta preparació de la lluita treballadora, per contribuir a la vaga general a fer front als plans financers i patronals catalans, espanyols i europeus, la gent d'EUiA i de la coalició estem ben d'acord i convençuts/des d'anar junt amb els sindicats. Tota altra discrepància, inclòs l'error polític i la incoherència miop del vot parlamentari a favor del decret d'ajust català que perjudica a la gent treballadora, restarà supeditada a la lluita. Res ha de dificultar sumar forces a la preparació de la mobilització i de la vaga general en quan es convoqui.

"Esto es gobernar, tomar medidas duras" segons SMS de Felipe González a Zapatero. Mesures dures a favor de la patronal i contra la classe treballadora. Un bon ideari per enterrar el projecte d'un PSOE Zapatero amb tarannà social.

Construir alternativa des de l'esquerra és oposar-se a aquestes mesures dures, frenar-les, derrotar-les, fer-les endarrere, i començar a aplicar polítiques sensates per treure els diners d'allà on són, de les grans finances, capitals, patrimonis, frau fiscal, bancs i empreses multinacionals. Necessitem esquerres i governs per mobilitzar i aplicar aquest tipus de mesures.

Foto de Fulgencio Cánovas.

No hay comentarios:

Publicar un comentario