2/6/10

Intolerables mesures del govern tripartit

La indignació de CCOO, i dels altres Sindicats, va acompanyada de compromís i fets de mobilització unitària.

Convocatòria de la Vaga General del Sector Públic el 8 de juny. Avís de convocar la Vaga General intersectorial en el cas de que el govern Zapatero imposi la reforma laboral.

Aquest sindicat a Catalunya considera que les mesures del Decret del govern tripartit d'esquerres (PSC, ERC, ICV-EUiA) de la Generalitat son intolerables: ataquen als serveis públics i socials, i recauen sobre les condicions laborals del personal públic. CCOO mostra el "rebuig més contundent" a les mesures aprovades pel govern tripartit i "estudiarà les mesures a prendre per donar resposta a aquesta deriva antisocial que ha decidit tirar endavant el Govern de Catalunya".
Constato que CCOO enfoca la mobilització de forma i objectiu molt diferent a la direcció política i els/les sindicalistes de la direcció d’EUiA. El Sindicat promou la mobilització i el rebuig, no vol donar la lluita per perduda d'antuvi abans de lliurar-la, en canvi la direcció d'EUiA dóna per perduda la batalla per frenar el Decret i es concentra en les engrunes, tot i dir que recolza i impulsa la mobilització en contra del decret. Funambulisme polític a l'oasi català?

Amb CCOO i els altres sindicats hem i podem marcar una bandera diferenciada i defensora treballadora que encarrili millor la lluita contra el Decret.

Ens cal enfortir l’esquerra mobilitzadora, la sindical, la d'EUiA i tota la que lluiti. És hora de formar part dels que volen lliurar la lluita al carrer i a les institucions. EUiA per seguir amb el seu projecte de moviment d’esquerres haurà de frenar el derrotisme polític i els vots a unes mesures de dretes.


La declaració de CCOO.

Entre el nou paquet de mesures per reduir el dèficit presentat avui pel Govern destacava la decisió de no cobrir les baixes per jubilació i reduir la partida per a personal substitut i de reforç. CCOO de Catalunya considera intolerables i injustificables aquestes mesures ja que representen un atac directe al propi funcionament dels serveis públics i socials de Catalunya.
Aquestes mesures no tant sols afecten a les condicions laborals dels treballadors dels serveis públics de Catalunya, sinó que també posen en risc la possibilitat d'atendre serveis essencials per a la ciutadania com és el cas dels serveis d'emergència davant incendis forestals d'aquest mateix estiu.

A l'ensenyament, aquestes mesures significaran que en el proper inici de curs en el mes de setembre es poden deixar de cobrir unes 700 places de professorat, quan entre 2009 i 2010 haurem incrementat l'alumnat en més de 45.000 persones amb cap contractació de personal. El dèficit acumulat de professorat arribarà a les 3.200 places. Això pot tenir unes conseqüències molt negatives per la qualitat de l'educació del nostre país, pilar cabdal per sortir de la crisi en millors condicions.

El sector sanitari no se'n lliura de la desfeta. Amb aquestes mesures els ciutadans i ciutadanes de Catalunya podem patir una davallada en la qualitat dels serveis de salut provocada per la falta d'unes 400 persones entre el personal sanitari. Les llistes d'espera poden agafar dimensions certament preocupants.

La indignació del sindicat és més gran si donem un cop d'ull a l'informe presentat ahir per CCOO de Catalunya sobre la realitat dels serveis públics al nostre país, on podem veure com tenim un dels números d'empleats públics més baixos d'Europa, sobre tot si ens fixem en les ràtios d'empleats públics en relació als ciutadans.

CCOO de Catalunya vol mostrar el seu rebuig més contundent a aquestes mesures aprovades pel Govern tripartit que posen en entredit la pròpia viabilitat del nostre Estat del Benestar i lesiona greument la columna vertebral del nostres serveis públics. CCOO de Catalunya estudiarà les mesures a prendre per donar resposta a aquesta deriva antisocial que ha decidit tirar endavant el Govern de Catalunya.

Dia 8 vaga del sector públic contra els decretazos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario