6/11/15

Votació del Parlament sobre obrir un Inici de procés constituent


Inici de procés constituent.
El proper dilluns dia 9 està prevista la votació de la resolució presentada per JxS i la CUP. 
A l’articulat, al segon punt es “Declara solemnement l’inici del procés de creació de l’estat català independent en forma de república”.
Al tercer “Proclama l’obertura d’un procés constituent ciutadà, participatiu, obert, integrador i actiu per tal de preparar les bases de la futura constitució catalana”.
Al sisè, el Parlament “no se supeditaran a les decisions de les institucions de l’Estat espanyol, en particular del Tribunal Constitucional”.
Al novè “Declara la voluntat d’inici de negociacions per tal de fer efectiu el mandat democràtic de creació d’una estat català independent en forma de República”.
CSQEP ha presentat la seva pròpia resolució sobre un pla de rescat ciutadà per encarar la situació d’emergència social, l’inici d’un Procés Constituent amb un referèndum d’autodeterminació.
De fet el moll de l’os de la proposta de CSQEP, el rescat social, s’hauria de negociar per una millora substancial social, que li manca a la declaració de JxS i CUP. Tanmateix CSQEP ha anunciat que votaria la seva proposta, i contra la declaració d’inici constituent i de l’estat català independent en forma de república. 
CSQEP convé negociï amb la CUP i JxS parts de la declaració, votar les que son comunes, si més no abstenir-se, alhora mostrar que manca el rescat social, però en cap cas votar en contra. 
És coherència sana d’esquerres no situar-se junts a C’s i PP. Sobretot en les qüestions que impliquen una ruptura obligada legal amb l’Estat del Regne d’Espanya, val a dir amb la Constitució de 1978.
Som per arrabassar l’hegemonia i lideratge polític a CDC, a la classe dominant catalana, altrament som per barrar el pas a C’s, per foragitar el PP. 
Com pot ser que la nostra coalició, CSQEP, es trobi junt a C’s i PP per tal de defugir a CDC? Això és un contrasentit parlamentari i polític. No podem anar al procés arrossegant els peus.
Saludem el que ha aconseguit la CUP. Tot i que trobem la mancança en que hagi hagut de cedir en la imprescindible política de pla de xoc social. ERC en tot això vol i dol, ans no acaba de decidir-se a plantar-se. 
La política d’EUiA està inclosa en la declaració de l’AExRC que “celebra la proposta de resolució parlamentària presentada ahir per JxS i CUP en tant  que marca l’inici del procés constituent cap a la República Catalana”.
Cal votar en coherència allò que és la base política d’EUiA i de CSQEP: Procés constituent no supeditat ni subordinat, ruptura democràtica, república catalana.
Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario