4/11/15

Un futur de canvi en comú en el Referèndum d’EUiA, SíSí


El futur s’obre camí per l’esquerra des de la base confluent municipalista que va néixer potent amb el primer èxit del 24 de maig.
La divisió, els retrets i la confrontació entre l’esquerra social, veïnal, sindical i transformadora perjudica a la població treballadora, a l’esquerra, alhora que dificulta barrar el pas a la dreta amb C’s, i foragitar al PP del govern.
Per això JJ Nuet expressà “Estem abocats a què l’acord siguipossible”, el dissabte 31 d’octubre.
Avui som pel vot del Referèndum d’EUiA sobre les eleccions generals del 20 D.
Les consideracions del Referèndum intern d’EUiA sobre l’acord de confluència per a les eleccions generals junt dues preguntes són a http://www.euia.cat/pagina.php?idp=10710.
Pregunta número 1:
Estàs d’acord en que EUiA pugui concórrer a les eleccions en la candidatura de confluència, en el cas de poder assolir aquestes condicions aprovades pel Consell Nacional d’EUiA?
Pregunta número 2:
Creus que EUiA ha de concórrer a les eleccions generals del 20 de Desembre, amb aquestes condicions, a la candidatura de confluència amb Barcelona en Comú, Iniciativa per Catalunya Verds, i Podem?
Davant d’aquestes preguntes exposem la conveniència d’un doble vot Sí: Sí/Sí. 
Sobre el Referèndum a EUiA per validar la confluència liderada per BComú.
Companys i companyes,
Dimecres 4 és important el teu vot i el de la gent amiga al referèndum d’EUiA.
Les persones de L’Aurora al Consell Nacional d’EUiA han defensat el suport i compromís amb la confluència liderada per Barcelona en comú i l’Ada Colau.
Hem tingut en compte:
a) programa potencialment rupturista de canvi, inclosa la concepció constituent, dret a decidir i avenç des del moviment popular vers les repúbliques en general i la catalana en particular,
b) espai català, candidatura ciutadanista i de moviments, amb decisió de grup parlamentari propi i campanya dirigida per i des de Catalunya.
Han considerat desafortunat incloure en el nom del conjunt (“En comú”, o “Canvi en comú”) una de les parts (“En comú podem”). La imposició per part de Podemos enterboleix l’entesa. Pot: a) fomentar desafecció i divisió, b) recordar l’experiència no reeixida de CSQEP, on Podem/Podemos no va poder recuperar el vot “prestat” de la base electoral ICV i EUiA que va anar cap a CUP, JxS i C’s, c) foragitar el vot catalanista, d) excloure el vot que ho considera sucursalisme. Tanmateix es farà present els logos de les diferents organitzacions de la confluència en el mailing i la papereta, cosa que representa una compensació i expressió política.
Altrament, els i les membres de L’Aurora, han aclarit que no era sostenible una alternativa que competís amb “En comú”. No és alternativa, i menys unitària, constituir una altra candidatura com la que es té preparada des de IU amb quelcom del tipus o similar a “Unitat Popular-EUiA”.
El fet totalment negatiu i contra assenyat de la ruptura entre IU i Podemos, no pot bloquejar la perspectiva unitarista que pugna per renovar l’esquerra des de l’àmbit municipalista dels “En comú” i “Marees”. A Galicia i al País Valencià també es desenvolupen fórmules electorals unitàries com “En comú” i Marees”.
L’opció i candidatura “En comú” i Marees” es prou convincent, creïble, de futur de canvi rupturista i unitari.
Nosaltres votarem Sí/Sí. Sí a la primera pregunta i Sí a la segona.
Àngels Tomàs Gonzalo, Assumpció Franquesa Segura, David Companyon Costa, Francesc Matas Salla, (de la Comissió Nacional d'EUiA).
3 de novembre de 2015

No hay comentarios:

Publicar un comentario