31/7/14

República Catalana

Escenaris de consulta i legalitat catalana · 13
Junt a les fites de la "V" de l'11 S i la consulta del 9 N de 2014, amb les possibilitats o no d'eleccions anticipades catalanes, hem d'incorporar les eleccions municipals del maig de 2015.
Un procés sobiranista amb consulta i constituent des de la societat civil convé inclogui els municipis com a font de proximitat, legitimitat i legalitat.
El 1931 varen ser els municipis de tot l'estat qui varen proclamar la II República. Al balcó de l'Ajuntament de Barcelona, amb la victòria municipalista d'ERC, Companys va proclamar la República catalana dins la República federal espanyola, al cap d'una hora era Macià que assumia el testimoni des del balcó de la Generalitat. Aquesta República Catalana no es va arribar a constituir formalment per la negativa, i la força, del govern provisional de la II República espanyola.
Ara tenim aquesta experiència i són altres temps. Per això és tant important assegurar realitzar la consulta i organitzar la força popular de ruptura democràtica.
L'avenç ciutadà i social ha de configurar un procés constituent per la República catalana.Escenaris derrotistes: No hi haurà consulta

No hi ha res a fer?

Terceres vies

El procés sobiranista es domesticarà i exhaurirà

Escenaris de llibertat, legitimitat i legalitat catalana: El nus gordià rau en la consulta

Legitimitat i legalitat catalana

Desacatament i desobediència

La Consulta amb legalitat espanyola o catalana

Eleccions, ruptura democràtica i procés constituent

La DUI

República Catalana

Francesc Matas Salla i Josep Ferrer Llop

No hay comentarios:

Publicar un comentario