12/7/14

Decantament rupturista de l'Ada Colau amb Guanyem Barcelona


"Els federalistes, si ho són de debò, han de votar SíSí"* a la consulta del 9 de novembre. Així de contundent i sense pels a la llengua s'ha expressat Ada Colau, portaveu de la recent presentada plataforma ciutadana Guanyem Barcelona.
El procés de decantament ciutadà vers la llibertat i la sobirania de Catalunya porta a cercar una coherència política amb l'anhel generalitzat entorn del símbol de la independència. La dependència i la obligada unitat amb l'estat del Regne d'Espanya es percep com negativa pels aspectes municipals socials i democràtics.
Les eleccions municipals, amb gran impacte a les de Barcelona cap i casal, estaran recorregudes i determinades pel procés sobiranista. Els Ajuntaments poden ser la clau de volta d'un futur proper de participació ciutadana, contingut social i de república catalana.
Una candidatura rupturista a l'Ajuntament de Barcelona ha de posar com a punt fort universal el dret a decidir, cosa que es palesa també amb el clam poderós pel dret a l'autodeterminació de Catalunya.
Ada veu en el SíSí una oportunitat de procés destituent per encetar-ne una altre de constituent, alhora insisteix en "Jo no he estat mai independentista ni nacionalista", "La defensa d'aquest dret (d'autodeterminació) ha de ser contundent, inequívoca i absoluta", "ara mateix votar SíSí és una oportunitat per a provocar un procés democratitzador". "Si la consulta no es fa per manca de voluntat institucional, pot ocasionar un estat d'ànim de frustració que radicalitzi més les posicions extremes".
La concepció de l'Ada s'escau. No cal ser ni independentista, ni nacionalista, ni estar a favor del xoc entre Espanya i Catalunya; molt menys a favor de CiU ni dels interessos de La Caixa, el Banc de Sabadell, o dels prohoms de Foment i del Cercle d'Economia. Tampoc de les dèries identitàries xovinistes, on pot semblar que el món, fet a imatge i similitud de Déu, es concentra ni més ni menys que a Catalunya.
El Guanyem Barcelona és un factor nou de ruptura democràtica, pot transformar l'Ajuntament en element cabdal per un procés constituent de sobirania, amb el dret a decidir universal, cap a la República catalana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario