7/7/14

Mobilització, politització i confluències


Debat "L'esquerra davant el canvi social i polític".
Hi ha un procés de politització que es profunditza al calor de les noves necessitats i reptes socials.
Les ponències del debat "L'esquerra davant el canvi social i polític" del Sopar de L'Aurora han debatut des de diferents moviments i compromís. Les concepcions més generals s'entrellacen amb les experiències més particulars. Les concepcions revolucionàries permeten fer el pont entre les necessitats i disponibilitats concretes i possibles amb la lluita per capgirar el poder polític i econòmic.
L'epicentre del 15 M projecta la seves ones allargades en la consciència de renovació de les generacions que, des del  compromís amb causes ben diverses, enceta un procés de consciència política general.
A més del "manar obeint" del zapatisme, les mobilitzacions han anat generant la necessitat de definir les polítiques  adients per fer front a la crisi econòmica, a la involució democràtica, a l'atac en tota regla al treball i a l'organització sindicalista, a l'anhel massiu del poble català per la consulta i per constituir-se en subjecte polític lliure i sobirà.
El dret a decidir s'universalitza. Es vot decidir sobre tot el que afecta a cada element social i segment de població. La ciutadania ha expressat un revulsiu amb els resultats de les eleccions europees. Les propostes polítiques i les organitzacions polítiques ha de canviar. Cal començar confluint de forma unitària i segellar una ruptura amb el vell règim sustentat en una Constitució de 1978, d'un Regne d'Espanya que te més de passat que d'opcions de futur.
La mobilització genera consciència, és una escola magnífica d'aprenentatge. Les vagues generals, la marxa negra minera, la PAH, la marxa de la dignitat, les marees, les empreses amb lluites senyeres com la de Panrico, La via catalana cap a la independència i la consulta, el gure esku dago basc, el fenomen Podemos, el procés iniciat de renovació a IU, Gamonal i Can Vies, l'entrada a l'escenari de Guanyem Barcelona, i tant altres.
La consciència porta a l'organització, amb la necessitat de forjar alternativa política als actuals poders polítics municipals, autonòmics i estatal.
D'esquerra a dreta de la foto: Maritza Buitrago (moderadora, Plataforma unitària contra les violències de gènere), Haday Lopez (Activista contra la MAT, Redes IU Comunidad Madrid), Gustavo Búster (Revista Sin Permiso), Lluís Rabell (President Federació Associació de Veïns de Barcelona, activista de Guanyem Barcelona), Laia Rosich (Co-directora del Safareig), Eugeni Rodríguez (Front d'Alliberament Gai de Catalunya), Suleman Shabhaz (Jove pakistanès, UCFR, Alternativa jove), Mari Torres (Treballadora de Panrico).
Al sopar de L'Aurora el brindis va ser per la Mª Teresa Carbonell, presidenta de la Fundació Andreu Nin, i del POUM; pel bon fi i èxit de Guanyem Barcelona; així com per la realització de la consulta, el SíSí i la República catalana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario