19/7/14

Escenaris de consulta i legalitat catalana · 1

El procés sobiranista català amb la consulta encén passions i desferma llamps i trons. Les opinions i la remorologia sobre si es farà o no la consulta omplen les converses i els debats polítics.
Les prediccions dels diferents escenaris possibles i els resultats necessiten baixar dels núvols dels desitjos, els somnis i les voluntats, per parar esment de les tendències de fons que trasbalsen la societat i poders a Catalunya i a Espanya.
De moment es va cap un xoc de sobiranies i de legitimitats. Els acords i pactes que es puguin succeir o les ruptures que esdevinguessin són el que mostrarà si la marea catalana segueix, convençuda o frustrada, forçada o lliure, en el mar de l'estat del regne d'Espanya o farà camí en un mar ibèric i europeu.
L'anhel, la mobilització i la consciència democràtica nacional catalana ha expressat fins ara, si més no des de que l'estat amb el Tribunal Constitucional varen bloquejar i tombar la reforma de l'Estatut (28 de juny de 2010), que Catalunya és una nació, que vol decidir al respecte, en relació a disposar d'un estat propi independent, diferent de l'actual estat espanyol.
Els partits i el Parlament amb la Declaració de sobirania, han anat prenent el camí marcat des de la mobilització popular. La societat i ciutadania conscienciada inclús ha fet emergir una entitat com l'Assemblea nacional Catalana (ANC) per avançar en la sobirania i llibertat, fent camí cap a la independència.
La consulta fa estralls d'antuvi, a pocs més de tres mesos de quan està convocada per realitzar-se, mentre dia a dia guanya adeptes entre els segments dubtosos i fins i tot abans detractors.


Escenaris derrotistes: No hi haurà consulta

No hi ha res a fer?

Terceres vies

El procés sobiranista es domesticarà i exhaurirà

Escenaris de llibertat, legitimitat i legalitat catalana: El nus gordià rau en la consulta

Legitimitat i legalitat catalana

Desacatament i desobediència

La Consulta amb legalitat espanyola o catalana

Eleccions, ruptura democràtica i procés constituent

La DUI

República Catalana

Francesc Matas Salla i Josep Ferrer Llop.

No hay comentarios:

Publicar un comentario