14/3/14

Una candidatura creativa i coral a les primàries d'EUiA


Global i local. Un altra món és possible, una altra Europa. La crida dels Fòrums Socials Mundials és viva. El 15 M ho va reprendre a la seva manera. En el mateix sentit es tracta d'una altra Catalunya dins una Europa que també volem ben diferent a l'actual Unió Europea.
La candidatura a les Primàries que expressa aquests conceptes, mentre profunditza en la política establerta per EUiA des de la 6a Assemblea, està simbolitzada per Núria Lozano Montoya, Oriol Arcas Abella, Àngels Tomás Gonzalo, José Montero Domínguez, Ferran Jiménez Morales.
Un bon quintet pel repte social i democràtic que representa unes eleccions on l'abstenció és tant pregona. A la ciutadania li queden molt lluny unes institucions europees que identifiquen si més no com bona part de l'origen dels mals de la crisi econòmica. Al mateix temps no hi ha consciència popular ni motivació de que vagin a haver-hi canvis substancials. Les promeses electorals no resulten creïbles i generen a voltes confusió i desconfiança.
Europa, Espanya i Catalunya. Són vasos comunicants, fomenten sinergies i contaminació. Una concepció europea ens permet copsar una Europa que aculli la decisió que prengui la ciutadania de Catalunya amb la Consulta prevista pel 9 de novembre d' enguany. Una Europa que faci panys i mans per passar pàgina a la Monarquia espanyola i acompanyi una saludable ruptura democràtica amb la Constitució de 1978 del Regne d'Espanya.
Els monopolis i el capital financer es mouen com l'aire per entre les lleis i els estats, les fan anar en el sentit que bufa el seu vent. Les desigualtats socials, el treball i les llibertats personals i ciutadanes minven a cada nou pas de l'estructuració de la UE financera. El repte és mobilització i alternativa política social i democràtica arreu, inclòs a Catalunya.
En una UE on predomina la dreta del capital financer ens cal aliances i unitat de les esquerres. Tant en el domini sindical com en el polític. El lideratge des PEE d'Alexis Tsipras de la Syriza grega és tot un programa.
El projecte constituent que volem per a Catalunya, també un per Espanya, és una bona simbologia pel que es necessita per una Europa amb llibertats democràtiques de la ciutadania i dels pobles, amb un progrés en el treball, drets i serveis públics, reducció de les desigualtats cercant els paràmetres de la mitja europea en qualitat de vida. Haurem de picar molta pedra, cal enderrocar molts murs i poder per aquest camí.
Del Butlletí electrònic d'EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario