4/3/14

Nuet agraeix a Gerardo Pisarello la predisposició a ser candidat


El Consell Nacional extraordinari d'EUIA de demà dimecres valorarà els criteris i candidatura europea. Reprodueixo la nota de premsa pel seu valor crític, així com de perspectiva de l'aposta política que representava l'estratègia de confluències i unitat amb altres espais polítics, socials i ideològics. Per JJ Nuet: “Els motius polítics de la proposta que hem fet per les europees continuen absolutament vius” EUiA 03/03/14.
El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, vol fer públic el seu agraïment profund a Gerardo Pisarello per la predisposició mostrada des de que se li va oferir ser candidat d’EUiA a les pròximes eleccions europees del 25 de maig i per la seva actitud una vegada IU ha aprovat la seva llista. El professor de Dret Constitucional de la UB  ha publicat una carta oberta a ‘Sin Permiso’ on explica els seus motius per decidir no concórrer a les eleccions (http://www.sinpermiso.info/textos/index.php?id=6736).
Nuet ha emfatitzat que els motius polítics de la proposta feta per EUiA pels comicis europeus “continuen absolutament vius i estan basats en la política d’obrir el projecte de l’esquerra alternativa i incorporar-hi conceptes com el de ruptura democràtica i procés constituent”. A més ha lamentat que en el procés de confecció de la llista d’IU no s’hagi sabut “apreciar prou” la proposta de la formació catalana, una “manca de visió política” que ha atribuït a “la pressió del model centralista que propugnen PP i PSOE” i també “a la vella política”.
Nuet ha avançat que EUiA celebrarà un Consell Nacional extraordinari aquest dimecres on es proposarà anular el referèndum aprovat pel màxim òrgan de direcció de la formació en la seva darrera reunió, referèndum que tenia per objecte que el conjunt de l’afiliació ratifiqués la candidatura de Pisarello. Una vegada aquest ha decidit retirar-se, EUiA tirarà endavant el procés de primàries que ja va aprovar igualment en l’anterior Consell Nacional amb un calendari i un reglament per la tria definitiva de les persones que formaran part de la candidatura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario