10/3/14

Finalitza el termini per presentar-se a les Primàries d'EUiA


Avui dilluns finalitza el termini per a la presentació de les candidatures a les Primàries d'EUiA.
Al tractar-se d'unes eleccions europees ens interessa especialment la relació entre el què succeeix i la proposta per Europa amb els peus ben afermats a Catalunya i a Espanya.
Els acords i desacords polítics de les posicions presentades a les eleccions primàries d'EUiA tenen a veure amb els tres elements esmentats.
Sobre el Parlament de la Unió europea, considerem que la lluita contra la Troika i el Deute il·legítim és cabdal per una transformació social i democràtica d'Europa, com s'expressa amb la candidatura del Partit de l'Esquerra Europea (PEE) amb Alexis Tsypras de Syriza.
A Catalunya hem d' establir la relació entre els continguts europeus amb els socials i democràtics catalans i espanyols. Defenso els  eixos acordats per Esquerra Unida i Alternativa a la 6a Assemblea, a la Conferència política i als Consells nacionals, concentrats en: Nou espai català d'esquerres; Aliança entre federalistes, sobiranistes i independentistes; Drets i Serveis socials i públics; Consulta "Si o Si"; República catalana, lliurement federada des del Dret a decidir; un Projecte constituent per a Catalunya, amb ruptura democràtica; desenvolupar l'Assemblea Oberta "Ara és demà". També cal assumir com elements democràtics la Declaració de sobirania del Parlament, així com la pregunta per la Consulta prevista pel 9 de novembre de 20124, amb el procés de mobilització popular expressat en la Via Catalana. Un element a debat és la pròpia realitat d'EUiA, moviment-organització català sobirà a Catalunya, membre del PEE, que a diferència de les Federacions d'IU, es relaciona i comparteix amb IU amb un protocol d'acords.

No hay comentarios:

Publicar un comentario