14/3/14

El Palau d'en Millet


Ens varem conèixer amb la Sol -Sol Ruiz de Vargas- un dissabte al matí al costat del Palau de la Música. L'Associació de Veïns i Veïnes del Casc Antic posava una paradeta denunciant els tripijocs especuladors i corruptes de Fèlix Millet i Tusell, ben amic de la família Pujol i finançador de CiU.
El Cas Palau o el Saqueig del Palau de la Música s'estava couen. L'AVV desesperada per la permuta del palauet per fer-hi un hotel. El moviment cívic i veïnal es trobava molt sol dons molt de partit esgrimien responsabilitats d'equilibris del poder municipalista i dels processos legals administratius per no fer res, no oposar-s'hi o fins i tot donar suport al que el carrer clamava que era un destret.
El cas és que les esquerres estaven fent també un paperot prou balder. Després l' exregidora de Ciutat Vella Itziard González te molt a dir sobre els usos, el fer i el desfer de l'ocupació privada de l'espai públic. Les interioritats, no tan íntimes i sí molt privadíssimes, de les trames de la corrupció de "la botiga millor del món" són a veure amb l'especulació, la corrupció, el saqueig de l'espai públic i la impunitat legal, para-legal i la il·legal.
La Barcelona turística de l'aparador de multinacional, on s'estan ensorrant i liquidant les botigues centenàries d'autèntic llinatge, olors, colors i formes arquitectòniques genuïnes, te un fons de novel·la negra al compàs de la uniformitat anodina d'un glamour i luxe internacional sense distinció del sabor ancestral. Els veïns i veïnes queden exclosos. La FAVB sap prou bé els cadàvers de tot tipus que van quedant pel camí del contraban, les immobiliàries i el capital comercial i hoteler.
M'alegra rebre el comunicat que adjunto. La Sol s'ho ha treballat tots aquests anys, com la Maria presidenta de l'AVV, la FAVB i tants altres. Espero que la permuta que planeja i posa un hotel pel Forat de la vergonya, no sigui una tercera edició d'aquesta perversió que s'estén per Barcelona.
Comunicat de l’Assemblea  de EUiA - Ciutat Vella en el Cas Palau. L’assemblea de EUiA- Ciutat Vella es congratula del inici del judici del Cas Palau. Desitgem que la justícia actuï amb totes les conseqüències i que el resultat sigui una fita en la lluita veïnal per una Ciutat democràtica pels ciutadans.
Agraïm al l’Associació de Veïns del Casc Antic la seva constància i el suport de la FAVB. Esperem que la sentència sigui tot un èxit i que això animi a superar la següent fita en la lluita veïna contra l’especulació urbanística: La modificació del Pla d’usos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario