21/3/14

Per què hi ha dues candidatures?


Del bloc Alternativa Constituent per Europa rescato aquest comentari de Miguel Salas.
La militància d’EUiA està cridada a participar en unes primàries per elegir les persones que la representaran en la llista per a les eleccions europees. L’aposta d’EUiA perquè fos una persona independent, Gerardo Pisarello, no ha estat possible atès que en el Consell Federal de Izquierda Unida es va decidir un lloc per EUiA que no corresponia ni amb altres convocatòries electorals ni amb la importància de l’aposta política de EUiA.
Les primàries per elegir els candidats d’EUiA en aquesta llista van més enllà de les persones que han de representar a l’organització. A simple vista pot sorprendre que es presentin dues llistes. No seria millor una llista oberta de persones a qui es pogués votar individualment? És possible que pogués ser així si només estiguéssim parlant de la qualitat de les persones, de la seva vàlua o coneixement. Però al voltant d’aquestes primàries hi ha també un debat polític que explica l’existència de les dues candidatures .
Què està en discussió? Bàsicament si és vàlida o no la política decidida en la 6a Assemblea d’EUiA i en la conferència política en què vam decidir la lluita per una República Catalana. La candidatura Alternativa Constituent per Europa encapçalada per Núria Lozano ho expressa amb claredat en el seu Manifest:
Nosaltres som persones d’EUiA que apostem a Catalunya i altres indrets de l’Estat espanyol per processos constituents, per propostes de ruptura democràtica, coincidint amb allò aprovat a la 6a Assemblea d’EUiA i a la Conferència Política "Un projecte constituent per Catalunya", amb la defensa de la consulta “Sí o Sí”, i amb el camí d’obertura política cap al Nou Espai endegat amb l’assemblea oberta ‘Ara és demà’. I entenem que aquestes lluites s’han de donar també a Europa, ja que part de les polítiques que les classes dominants apliquen contra la majoria social es decideixen i apliquen a escala europea i, per tant, calen majories d’esquerres i aliances europees amb tothom qui lluita contra les polítiques austericides de la Troika i a favor de la llibertat dels pobles.
Per resumir: el que hem acordat a EUiA és apostar mitjançant la mobilització per processos constituents a Catalunya i a Espanya, per ruptura democràtica amb la Monarquia, apostant per la república catalana que pugui federar-se lliurement amb la resta dels pobles de l’Estat espanyol, per impulsar un nou espai polític de convergència amb altres forces polítiques i moviments socials i, sens dubte, per donar-li un contingut de lluita europea contra les polítiques de la Troica.
A més, en el debat també hi és present si EUiA ha de continuar sent una organització catalana amb llibertat i independència per decidir la seva política (com ha estat fins ara) i mantenir el Protocol d’acord amb IU, o s’ha de supeditar a una relació distinta.
Aquests elements són els que estan en discussió i expliquen l’existència de dues candidatures.
En l’últim Consell Nacional del 5 de març en la Resolució acordada es deia:
"EUiA ha definit una estratègia política a la seva 6a Assemblea Nacional i a la seva Conferència Política "Un Projecte Constituent per a Catalunya", on desenvolupa les idees de Nou Espai de les Esquerres com a punt de confluència i suma de les esquerres socials i polítiques. També aposta per la conformació d’una República Catalana lliurament federada amb la resta de pobles de l’estat, i tot això mitjançant un Procés Constituent que desenvolupi una Ruptura Democràtica amb el sistema econòmic i polític oligàrquic i bipartidista que ha provocat i governa actualment la crisi.
Això és el que defensa la candidatura Alternativa Constituent per Europa. Ara és la militància qui té la paraula. 18 març, 2014 a les 6:39 pm
Miquel Salas, sectorial SAF (Serveis Administratius i Financers)
Alternativa x Europa: @euroalternativa

El divendres 28 i el dissabte 29 Vota "Alternativa Constituent per Europa", amb Núria Lozano Montoya, Oriol Arcas Abella, Àngels Tomás Gonzalo, José Montero Domínguez i Ferran Jiménez Morales.


No hay comentarios:

Publicar un comentario