21/3/14

Aclarir les idees i la política fomenta la participació a EUiA


El debat de les Primàries planeja per EUiA. La clarificació de les idees i de la política és el fonament de la participació, així com del bon criteri de l'afiliació. La votació del divendres i dissabte serà una concreció del nou camí emprés des de la 6a Assemblea i completat a la Conferència política.
En aquestes Primàries entre dues candidatures s'escull sobre dues alternatives polítiques, legítimes ambdues dins el projecte de moviment polític social català. Tanmateix en el curt i mig termini les estratègies polítiques que expressen i representen cada candidatura són contradictòries. Fins i tot la concepció sobre la sobirania i realitat catalana d'EUiA, amb el seu acord fratern amb IU, o si EUiA és IU a Catalunya com una Federació catalana d'IU.
El vot de l'afiliació a les Primàries és una confirmació de l'orientació establerta en els últims dos anys o la d'una frenada en tota regla.
El Manifest de la Candidatura Alternativa Constituent per Europa concentra la política elaborada i adoptada per una ruptura democràtica a Catalunya, al Regne d'Espanya i a la Unió Europea.
El debat sobre Europa amb la bandera de la Syriza d'Alexis Tsipras, és el de les polítiques socials, amb la necessitat de l'estructuració constituent democràtica, així com sobre els habitants i pobles sobirans del continent.
És palès que si hi ha una possibilitat de ruptura democràtica, i revolucionària política, a Catalunya i a l’estat del Regne d’Espanya amb la Constitució de 1978, està íntimament relacionada amb mobilització a Catalunya per ser considerada com a poble sobirà. Això vol dir amb capacitat de concretar el dret a decidir, de manera que es respecti la decisió ciutadana. La FAVB i CCOO ja ho han entès en aquest sentit. Un pas veïnal i sindical que permet rebaixar els temors a ruptures de cohesió social per la vessant democràtica.
L'estratègia és la de Projecte constituent per Catalunya, amb la consulta "Sí o Sí" de l'autodeterminació, la República Catalana, un Nou espaí polític català d'esquerres -fent camí amb l'Assemblea Oberta Ara és demà-. Per aconseguir-ho i construir alternativa al PP, al bipartidisme instaurat o a les campanades de gran coalició entre el PP i el PSOE, ens cal unes aliances entre federalistes, sobiranistes i independentistes, a Catalunya, a Espanya i a Europa.
La pràctica d'èxit d'AGE (Alternativa Galega de Esquerda), entre Anova, EU Galiza, EquoG y EEG, mostra què no és cap quimera l'aliança esmentada.
Qui perdi els estreps o pretengui reduir la clarificació política a un reguitzell d'acusacions, dificulta la participació de l'afiliació en esbrinar, debatre i optar per les propostes polítiques.
Àngels Tomás i Gregor Belmonte.
Els temors atàvics de les ruptures que podria produir la consulta democràtica s'han traslladat a l'anàlisi de que no es farà perquè no es podrà realitzar, val a dir no la deixaran fer, i a l'acord o no amb la pregunta precisa. Anar contra la consulta ha quedat patrimoni del PSC, de Ciutadans i dels postulats de l'associació Federalistes d'Esquerres/Esquerra Federal.
Com més planer, clar i entenedor sigui el diàleg més facilitarà ampliar EUiA. Un dels punts forts d'EUiA, precisament com a projecte de moviment, és la convivència fraterna, enriquidora, entre persones activistes i col·lectius que abasten moltes de les sensibilitats presents entre la gent treballadora i el jovent. En aquest sentit la lògica polèmica entre les possibles respostes a la pregunta actual de la consulta s'ha de desenvolupar entre el Si/Si, el Si/blanc i el Si/No, o també el Si/Llibertat de vot que s'ha expressat a EUiA.
Aquesta setmana debat. El divendres 28 i el dissabte 29 Vot. Des d'aquest Butlletí animo a votar a "Alternativa Constituent per Europa", amb Núria Lozano Montoya, Oriol Arcas Abella, Àngels Tomás Gonzalo, José Montero Domínguez i Ferran Jiménez Morales.

Vota


No hay comentarios:

Publicar un comentario