14/2/14

La Consulta, legalitats i unilateralitat vist des del llegat d'Andreu Nin


El Model d'estat de la Conferència d' IU es va esgarriar al pretendre concretar que la Consulta a Catalunya havia de desenvolupar-se segons la legalitat, així com negar la possibilitat d'una independència unilateral.
Convé estudiar com és que amb el temps en comptes d'esdevenir un millor encaix entre Espanya i Catalunya es produeix un procés de desencontre hegemonitzat pel clam i l'anhel vers la independència? Què te aquest procés de burgès, de popular i de treballador? A qui beneficia o perjudica?
La Consulta i l'emancipació de Catalunya trenca a les organitzacions sindicals i polítiques de la població treballadora o afebleix i divideix a l'estat, la Monarquia, la constitució i el poder econòmic imperant?
La Jornada de la Fundació Andreu Nin per demà 15, dissabte a la tarda, al Palau de la Virreina de Barcelona, "Andreu Nin, les nacions i la Revolució social" i "L'Esquerra i el Dret a decidir", pretén aportar elements de reflexió des de l'experiència de la revolució i la teoria del marxisme a l'actualitat.
El marxisme d'Andreu Nin és genuí català i espanyol, beu de l'experiència de la revolució russa, de l'anarcosindicalisme, del moviment sindical europeu des de la llavor de secretari de la Internacional Roja, dins els nou anys que Nin residí a Moscou. Per Nin calia resoldre amb la revolució el reaccionari llegat de l'ancestre imperial espanyol, un capital terratinent i financer, l'omnipresent poder de l'Església, l'absència de drets civils per les dones, un Estat burocratitzat emparat en la Monarquia i un exèrcit clau per una burgesia feble en comparació amb el proletariat que emergeix.
La gent d'esquerres ha de prendre nota que la mobilització catalana expressa prou clar que no vol seguir amb Espanya, ni unida a un estat espanyol de forma obligada. CCOO, UGT, la FAVB i altres Entitats cíviques, sindicals, socials i veïnals estan establint protocols amb l'Assemblea Nacional Catalana.
És palès que l'estat espanyol del parlamentarisme monàrquic del PP i el PSOE no pot existir sense Catalunya, aleshores cal recolzar-se en la força del moviment democràtic català per la independència per transformar totalment aquest estat caduc que va contra els pobles ibèrics. Cal dir clar que en el terreny fonamental econòmic Espanya i Catalunya seguiran ben unides dins Europa. Una Europa oposada a la UE amb una mobilització europea com pregona insistentment Alexis Sypras de Syriza.

No hay comentarios:

Publicar un comentario