3/4/10

Violació o no?

Violació o presumpte violació a la Saloufest de Salou? La noia anglesa diu violació (és a dir, agressió sexual amb penetració sense el seu consentiment per estar adormida per l'alcohol), el noi "de comú acord". La justícia (¿?) fa cas del noi i el deixa lliure (amb càrrecs). La premsa escriu "presumpte" i "suposat abús", malgrat la denúncia de l'afectada i la comprovació de semen a la seva vagina.

Això és una triple agressió de gènere a la dona: el mascle violador (concep a la dona com a territori seu innegociable), la justícia condescendent amb l'acte de terror masclista (potser l' agredida no és tal doncs no diu la veritat? Potser el que diu la veritat és l'agressor?); més certa premsa prudent amb la violació masclista (l'editor defensa l'estatus de prepotència de l'home, diluint l'agressió masclista inacceptable i irreparable).

Des de quan una violació es queda en un abús? Perquè el Jutge i la Fiscalia no actua contundent a favor de la dona i contra l'home agressor violador? On queda el compliment de la llei per l'eradicació de la violència masclista? Els Mossos acompleixen el protocol sobre la violència de gènere i les agressions. Jutges i premsa tergiversen els fets i les analitzen i presenten com si fora un "abús" entre amics. Potser pretenen instaurar la figura de violació consentida o bloquegen de facto la denúncia? No són conceptes antagònics el de violació i el de consentiment i fins i tot presumpte? Potser una violació amb alcohol pel mig (o sense baralles i sang de l' agredida) no és un agressió de violació?

A qui s'ha d'educar i reeducar sinó a jutges jutgesses, periodistes i editors entre d'altres?

No hay comentarios:

Publicar un comentario