13/4/10

Egunkaria

Absolució per Egunkaria i els seus directius. Aquesta és la sentència del Tribunal de la mateixa Audiència Nacional que va liquidar el diari Egunkaria, amb la imputació de formar part de l'entramat d'ETA.

És una molt bona notícia com diu el seu antic director, Martxelo Otamendi. Un bon èxit de la mobilització popular.

El 20 de febrer de 2003 va haver-hi una operació política, judicial i repressiva, emmarcada en l'antiterrorisme espanyol contra el poble i les llibertats basques. No eren certes les acusacions; eren indicis filat amb la doctrina Parrot sobre les connivències de tot el que és basc o defensa de les llibertats basques amb ETA. És la mateixa doctrina que fonamenta la Llei dels Partits Polítics, amb la que s'il·legalitza a Batasuna, i s'empresona a Otegi.

La política i les lleis que limiten, tergiversen i destrueixen les llibertats i la democràcia a Euskadi estan basades en indicis que són mentires antidemocràtiques. L'antiterrorisme del PP seguit pel PSOE és un atemptat continuat a un règim de llibertats democràtiques.

L'absolució hauria de ser un primer pas. Per fer-se justícia real: S'ha de reparar el greuge moral i econòmic als processats. S'ha de depurar responsabilitats polítiques, judicials i policials. S'ha d'eliminar la doctrina legal que permet i fomenta una legalitat antidemocràtica. S'ha de suspendre i derogar la Llei de Partits Polítics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario