26/4/10

Romanesos gitanos

La immigració són persones, és treball. La gent romanesa gitana no és cap gang mafiós. Venen a viure i a treballar. Assimilar immigració a delinqüència és demagògia xenòfoba i racisme. La immensa majoria de delinqüents són de casa, gent espanyola i catalana.

Amb l'estadística es podria estudiar els percentatges de delinqüència real entre cada ètnia i comunitat i segment o classe social. Es podria fer l'exercici de recerca de la delinqüència entre la gent pobre, i la delinqüència entre la gent poderosa i rica. Per exemple, qui fa més frau a Hisenda i per tant als impostos públics. En el cas del frau guanyarien de llarg la gent amb diners i negocis, i perdrien l'immens segment social que només disposa d'un sou fixa. Qui roba més diners no és qui et posa la ma a la butxaca per manllevar-te la cartera. Qui no et permet viure com cal, no és el què es considera com un delinqüent, doncs ho fa legalment o il·legalment sense que se senya-li i es coneix-hi.

La delinqüència a gran escala es troba entre qui provoca 4,5 milions de gent aturada.

És lògic que la gent es preocupi, i molt, de la delinqüència i la seguretat ciutadana a les ciutats i als barris. Cal pressupost municipal i autonòmic per mantenir a ratlla aquesta xacra social. Pels furts i robatoris el què cal és treball, equipaments, civisme col·lectiu, i vigilància de proximitat als barris.

El què no és acceptable és que gent del PP, com ara a Badalona, puguin amplificar l'alarma social mentin impunement sobre les minories ètniques, la pobresa i la degradació ciutadana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario