30/9/15

AExRC, Comunicat de valoració dels resultats electorals del 27-S



L'Acord d'Esquerres per la República Catalana fa una Crida fraterna a CSQEP a  sostenir el perfil catalanista i a Jxsí a la priorització de polítiques socials, d’esquerres. AExRC denuncia la imputació dels i les representants del poble de Catalunya, el President, la Vicepresidenta i la Consellera d’educació pel 9 N.




L’associació “Acord d’Esquerres per República Catalana” valora molt positivament les eleccions del 27S ja que culminen cinc anys de manifestacions cíviques de milions de persones; demostren la maduresa democràtica del poble de Catalunya que ha participat intensament en els actes de campanya, suposen un rècord de participació (prop del 80%); i situen de  nou la revindicació del dret d’autodeterminació del poble de Catalunya en l’agenda política nacional i internacional. Guanya i progressa la Via lliure a la República Catalana.
Aquesta aspiració legítima i democràtica xoca amb el menyspreu i les reiterades negatives de l’Estat espanyol a atendre-la. En aquest sentit, mostrem la nostra solidaritat i denunciem  la insistència grotesca i menyspreable dels poders executius i judicials del legislatiu del PP a imputar els i les representants del poble de Catalunya, el President, la Vicepresidenta i la Consellera d’educació com a impulsors del procés participatiu participat per quasi 2 M de persones el 9N2014 sobre el futur polític de Catalunya. Totes ens sentim colpides i imputades com a responsables del 9N2014.
El nou Parlament sorgit augura un punt d’inflexió en la lluita contra la  desdemocratització amb una àmplia majoria absoluta de parlamentaris (72, entre JxSí i CUP) compromesos a impulsar el procés de transformació i de canvi del sistema polític català cap a la consecució d’una Sobirania constituent i de la República catalana i amb més del 60% que defensen un procés constituent participat i també la República Catalana (82 Catalunya Sí que es pot, JxSí i CUP) per assolir la màxima sobirania. Fem una crida fraterna a CSQEP a  sostenir el perfil catalanista i a Jxsí a la priorització de polítiques socials, d’esquerres. 
El nou  Parlament comptarà amb més de 2/3 de la cambra amb forces representatives del catalanisme popular (99 diputats sumant-hi el PSC) disposades a prioritzar la defensa de l’estat del benestar i el medi ambient i  la lluita contra  la creixent bretxa de pobresa i de desprotecció de les persones aturades, el jovent, la dona, i les persones migrades,  ja que  només un 33,1% rep alguna prestació o ajuda pública agreujat per l’increment en més d’un 1.000 % de l’atur de llarga durada i  amb  una quarta part de la població catalana en situació de risc de pobresa i/o exclusió social. 
Portaveus de l'AExRC.
Volem alertar igualment de la irrupció en aquesta campanya amb amenaces com les de la banca vinculada directament al  PP i a C’s, obstaculitzant el vot exterior a Correus i a les ambaixades i pressionant la UE i els EEUU,  des de la Monarquia i l’executiu espanyol, còmplices necessaris dels lobbis dels mercats i dels poders fàctics i artífex d’aquesta crisi injusta, que secundats per mitjans de comunicació afins, han condicionat el vot amb la desinformació sobre temes tan sensibles com la desestabilització econòmica, la falsa pèrdua de la nacionalitat individual,  les pensions, els estalvis o  els ajuts familiars. 
Fem una crida doncs, en el present comunicat,  a fer un gran Acord social i nacional i a un exercici de responsabilitat per constituir al més aviat possible un govern d’ampli expectre, compromès amb les persones i amb la voluntat de ruptura del statu quo, de canvi en les polítiques socials i contra les retallades que colpeixen el nostre poble, i apel·lem especialment a les forces netament d’esquerres i sobiranistes  del nou mapa polític a fer-lo possible per no allargar més l’agonia de la població més vulnerable. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario