9/9/15

Carta a Ara és l'hora (ANC i Òmnium)


Rebem cartes i telefonades fent campanya "a favor del Sí", en clara referència a "Junts pel Sí" i a voltes també a la CUP. Circulen fotos i pamflets on es posen unes candidatures pel Sí, dues, i a totes les altres pel No, inclosa la de "Catalunya Sí que es pot" (CSQEP).
Es menysté que "Catalunya Sí que es pot" s'ha definit que "no està amb el No, i que no és anti-Sí", doncs dins CSQEP hi ha també persones i candidats/es que defensen el Sí, mentre estan per la Independència i la República Catalana. La pròpia candidatura pretén una revolució democràtica, una ruptura de procés constituent, no supeditat ni subordinat a cap marc, amb una República catalana amb unes relacions amb altres escollides per referèndum de la ciutadania de Catalunya.
Hagués estat molt més encertat que qualsevulla campanya de suport ho fora a totes les candidatures que defensessin la sobirania de Catalunya, i que incloessin els diferents conceptes cabdals, com la Independència, la República Catalana, un Inici de Sobirania constituent, una ruptura democràtica. Seria un ventall que abastaria fins a un 80 % de l'arc parlamentari, amb una majoria ampla arreu del territori i alhora a les grans ciutats, on es concentra la majoria de la població.
Una de les cartes que he rebut, amb el lema "2 setmanes per aconseguir LA INDEPENDÈNCIA" diu:
"Hola Francesc,

Som en unes setmanes decisives per guanyar la independència. Des d'ara fins a les eleccions del 27S, és important que tothom faci tot el possible per aconseguir aquest objectiu. T'has preguntat què hi pots fer, tu? Doncs pots aconseguir 10 vots més a favor del sí! I com ho pots fer? T'ho posem fàcil: amb aquest lot de campanya, farcit d'idees i eines per aconseguir 10 votants a favor de la independència.

El lot de campanya el pots aconseguir a les seus d'Òmnium Cultural (Veure seus territorials d'Òmnium Cultural), a la seu de l'ANC (c/ de la Marina, 315) i molt aviat a la botiga online de l'ANC.

Ajuda'ns a aconseguir que una majoria de persones opti per les candidatures independentistes en les eleccions del 27S: tindràs totes les eines amb l'argumentari, les postals, els fulls volants i els missatges que conté aquest lot de campanya.

Aquests últims 20 dies són clau, i entre tots ho farem possible.

Moltes gràcies!"
En una primera resposta vaig expressat en pla piulada:
"Soc x la Independència i la República Catalana. Votaré Catalunya Sí que és pot".
Després he fet arribar a les persones directives una reflexió sobre el fons de la qüestió:
"La Independència i la República Catalana necessita d’una molt ampla base ciutadana social, entre ella la que es referència en CSQEP. Les accions excloents i ultimatistes perjudiquen. L’Apocalipsi no arribarà ni el 27 ni el 28 S. Les Muralles del Jericó unionistes estatals cauran si hi ha quelcom més que trompetes i proclames.
CSQEP existeix perquè una part important del sobiranisme català vol fer un camí amb una forta component i perspectiva social. Posar-lo al bloc del NO, o directament al de l’ unionisme, és reforçar al mateix unionisme que es combat.
Qui defensem la República catalana –lliure, sobirana, social, justa i neta- i la Independència, amb un procés d’inici de sobirania constituent amb legalitat real, per tant amb desobediència constitucional i ruptura concreta amb la constitució de 1978 i l’estat del regne d’Espanya, i votarem Catalunya Sí que es pot (CSQEP), considerem que Òmnium, ANC i Ara és l’hora haurien de treballar amb l’anàlisi acurat i amb la raó per superar el maniqueisme que exclou en comptes d’incloure.
Òmnium i ANC podrien destriar millor i preparar-se per la gran recomposició que hi haurà en el post 27S. Amb les cartes, telefonades i declaracions tant partidistes s’estan cremant uns ponts vitals que es necessitaran.
Tant de bo la Independència fora qüestió d’unes poques setmanes. El temps necessari és el que tardem a reconvertir tot el bloc de la Declaració de Sobirania (20.01.2013) en un bastió inexpugnable i irreductible per la Independència i/o la República catalana (ni sotmesa, ni supeditada, ni dependent) lliure i sobirana.
Francesc MS"

Enllaços relacionats.







No hay comentarios:

Publicar un comentario