9/7/15

Run run sobirà constituent


Els propers 11-S, 27-S i 28-S, esdevenen una situació d'aquelles excepcionals que ja estan capgirant d'antuvi l'escenari, actors i actrius.
La presentació de l'Acord d'Esquerres per la República Catalana (AExRC), el 3 de juliol, va gaudir d'una expectativa intensa i una participació àmplia de compromís pregon.
Donem un gran valor a que l'acte del nou nat AExRC cerqués l'aixopluc de la seu de CCOO. CCOO, UGT, CGT, UdP i ICSC varen enviar-hi representants. Important també l'ANC i Òmnium.
Som davant l'expectativa, possible, de si hi haurà inici de nova legalitat amb ruptura de la Constitució 1978 de l'Estat del Regne d'Espanya. O de com es transformaran partits, aliances, confluències i llistes o llista unitarista transversal civil-política catalana, telecomandada pel president, amb una CDC blanquejada, ERC a remolc i la CUP de consciència crítica independentista revolucionària.
L'exclusió del "Sí que es pot", per despit presidencial, sembla que s'ampliarà a les altres opcions polítiques compromeses amb la sobirania i fins i tot amb la república catalana.
Val a dir que no tindrien ni  bandera homologada independentista, ni patent de cors catalanista. Curiosa manera d'aconseguir ampliar la força popular necessària per enfrontar-se amb l'Estat i preparar la ruptura democràtica. Quin destret.
En tot això Artur Mas, propaga que "ha anat més lluny que cap president" -Tarradellas, Pujol, Maragall, Montilla-. Mas mateix explica "que ningú s'ho esperava", deduïm que ell mateix tampoc. Ara ha de convocar les eleccions del 27 de setembre.
És obvi que pocs fets de preparació de la nova sobirania rupturista està endegant el govern del president. En canvi la dalla dels Pressupostos, amb els homes del president, segueix segant l'herba sota els peus d'una ciutadania colpida profundament per la crisi. El PP n'és responsable i CiU/CDC també.
L'Acord d'Esquerres per la República Catalana, pretén:
"la urgent necessitat de passar de la Declaració de Sobirania al seu exercici, en el marc de les properes eleccions catalanes anticipades del 27 de setembre, entenent-les com el pas democràtic necessari per iniciar el procés de constitució de la República Catalana al servei dels interessos de la majoria".
"Donar veu i visibilitat al sector que opta per la sobirania i la independència i per la república catalana dels partits d’esquerra transformadora i del socialisme compromesos amb la Declaració de Sobirania, la mobilització ciutadana i el projecte de construcció del nou Estat".
Un Inici constituent i una república catalana són el repte que la ciutadania i l'esquerra catalana han i poden timonejar.
De la Carta de L'Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario