13/7/15

Internacional, Municipalisme, Repúbliques i Revolució


De Ruth de Rubí.
El Sopar anual de L'Aurora a La Sedeta de Barcelona, il·lustrà unes pinzellades dels trets més rellevants dels canvis polítics en curs.
Un aperitiu amb clau piulades de tres minuts, varen presentar unes perspectives il·lusionants i possibilitats de transformacions de contingut revolucionari.
Francesc Matas Salla amb un resum de les conclusions de l'Assemblea oberta de L'Aurora. Cari Baena, de la Marcha Verde de la Educació de Madrid i de IU (Consejo Político Federal) ens transportà l'experiència  d'Ahora Madrid. Josep Ferrer va presentar la recent formada associació Acord d'Esquerres per la República Catalana, animà a tothom a signar el Manifest i a fer-se sòcies. Merche Vidal, regidora de Barcelona en Comú, presentà entusiasta els reptes immensos que te el veïnatge i barris barcelonins per l'equip de l'alcaldessa Ada Colau, amb el suport, transparència i decisió de l'activisme compromès des de cada assemblea. David Companyon, diputat del Parlament, dibuixà el panorama 27 S de sobirania constituent de República catalana.
Cari Baena sobre Ahora Madrid.
El brindis fou doble per part d' Àngels Tomàs, que opta a renovar com consellera de Gràcia de Barcelona en Comú, va emocionar amb l'experiència viscuda personalment fa vint anys a Tuzla i Srebrenica, amb la Xarxa d'Ajuda Obrera a Bòsnia, "les dones arribaven traumatitzades", "una d'elles va explicar el terror viscut de les que varen assassinar i de les que varen restar envida"..."es va penjar en un arbre" perquè no podia viure amb aquesta carrega. "Els cascos Blaus que estaven per protegir varen mirar a una altra banda, no tenien ordre d'intervenir" i varen permetre l'orgia de terror sèrbia contra la població civil desarmada i indefensa.
Joan Josep Nuet, diputat al Congrés, coordinador d'EUiA i el dirigent de Comunistes de Catalunya, indicà que "soc amb la meva gent, la d'EUiA, em sento de vosaltres, de L'Aurora", cosa que va arrancar l'aplaudiment general. "Estem a fons per un acord de confluència". Trepitgem ferm per guanyar, "la base de l'acord és el rescat social, l' inici de projecte constituent i la República Catalana".
Les meves paraules:
Srebrenica, 20 anys del terror i ignomínia del militarisme serbi, amb la falsa neutralitat d'uns Cascos Blaus que varen permetre la barbàrie.
Tenim amb nosaltres un estol de la Tercera Marxa contra l'atur i la dignitat. Benvinguda la Marxa.
De l'Assemblea de L'Aurora podem destacar.
Som Internacionalistes. Decisiva Grècia, Les vagues generals conclogueren amb Syriza al govern. No és una revolució oberta, ans hi ha un fort fons revolucionari. La Troika, la UE, les grans finances, volen destruir Grècia i doblegar tota resistència a Europa. Syriza fa fer una referèndum potent, OXI, NO, sí. Les condicions són un greuge onerós. Un acord dur, unes concessions que colpeixen. Som amb Tsipras i Varoufakis. Visca Syriza! A un nivell diferent s'obre l'expectativa de ruptura democràtica a Catalunya. República Catalana,
Merche Vidal, regidora de BComú.
Processos constituents. Amb Rescat Social. Amb Rescat democràtic. Amb Sobiranies dels pobles que decideixen cadascú d'ells. A fons per l' inici de sobirania constituent. Repúbliques. Sí. República catalana, República Espanyola, República basca, República gallega, Federació. Confederació, Associació, relació o autarquia,des de la sobirania i la independència sense interferències ni prohibicions.
Canvi municipalista cabdal, 24 M, tot canvia. El bipartidisme ja no es a Madrid, a València i tantes altres ciutats. Barcelona en Comú i Ada Colau alcaldessa assenyalen possibilitats extraordinàries. Guanyarem!
El futur són les confluències. En això som. Endavant.
I avui. I demà. Visca la revolució!

No hay comentarios:

Publicar un comentario