9/7/15

Manifest i Full de Ruta per la República Catalana


Un Manifest per debatre i signar, un Full de Ruta per actuar.
Amb aquests vims l'Associació d'Esquerres per la República Catalana vol ser veu i llevat per un canvi política de contingut net revolucionari.
És el que representa deconstruir una Autonomia d' una Generalitat sotmesa a les imposicions i prohibicions del Tribunal Constitucional de l'Estat espanyol.
Es tracta d'establir de forma democràtica, participativa, un procés constituent de sobirania i legalitat catalana. Sense dependències ni interferències. Des de la lliure decisió popular ciutadana. Una Generalitat lliure i social.
Som davant de la possible ruptura democràtica, revolucionària, amb una Constitució de 1978 monàrquica, que estableix la unitat única del poble i de la nació espanyola, alhora que institueix l'Estat com a Regne d'Espanya.
Hi ha molta passió i debats sobre el nacionalisme, l' independentisme i el federalisme. Sobre la obligatorietat de la unitat pàtria. O que es pot decidir tot, també el que es rebaixa a un problema territorial d'encaix amb Espanya. Com si fora la distribució i drets de l'aigua de l'Ebre. Però el que per algunes esquerres catalanes, i una bona immensitat de les espanyoles, no és de rebut és que la ciutadania de Catalunya pugui decidir separar-se de l'Estat i construir-ne un de sobirà català republicà.
Potser cal fer professió d'un veritable internacionalisme. Millor internacionalisme coherent, radical i democràtic, que els federalismes unionistes a despit i a contracorrent de la llibertat per la que està clamant al cel i mobilitzant la població catalana d'ençà cinc anys.
Enguany el millor que els hi pot succeir a la població treballadora espanyola per a poder iniciar un procés constituent i alliberar-se de la monarquia i el seu Estat, és que Catalunya es separi tot formant un Estat republicà, una Generalitat d'una república catalana.
No hi ha cants de sirena i promeses que valguin. Qui sigui demòcrata republicà, qui vulgui progrés social, ha de defensar la democràcia catalana. Que el poble pugui decidir i decideixi.
Entre Monarquia i República, l'esquerra no hauria de dubtar. Entre Monarquia espanyola i República catalana no hi ha color. República!
Es pot signar el Manifest al bloc AExRC. També hem encetat fèisboci twiter.

No hay comentarios:

Publicar un comentario