23/7/15

Llistes rupturistes



Una majoria social per la ruptura: República Catalana.
La massiva mobilització ciutadana d’aquests últims anys i que aquest proper 11-S dóna Via Lliure a la República Catalana ha reformulat el mapa electoral davant el proper 27-S.
El clam per la Independència és potent. Fa trontollar-ho tot. El país que volem s'omple del factor social. La Generalitat de la república catalana es el nord de la sobirania i la independència.
Des de la llista "Junts pel Sí" amb CDC, ERC, l’ANC i Òmnium encapçalada per en Raúl Romeva, dirigida per Artur Mas i secundada per Oriol Junqueras, fins a la "Catalunya Sí que es pot" on es troben EUiA, ICV i Podem a l’espera de Procés Constituent, i tot passant per la "Crida Constituent" de la CUP, tothom ha mogut fitxa per encarar les eleccions del setembre.
Ara toca que aquestes tres llistes facin sonar el mateix to amb diapasó: Parlament sobirà el post 27-S, Inici de sobirania constituent per la República Catalana.
Per avançar i comptar amb una majoria social suficient per tirar endavant els fulls de ruta que permetin una ruptura democràtica amb la Constitució del 78 i el Regne d’Espanya cal que les diferents opcions siguin inclusives de la majoria ciutadana.
Cal que la Via lliure a la República Catalana sigui inclusiva del Sí que es pot, de les reivindicacions socials i la defensa d’allò públic mentre que qui proposa un rescat social imprescindible per Catalunya, assumeixi sense reserves els passos necessaris per exercir el dret a decidir, per iniciar un procés constituent que permeti al poble de Catalunya decidir sobiranament.
És en aquest sentit que la llista d’en Mas i Junqueras restringeix el camp sobiranista. És sorprenent que Mas declari que la única opció possible és la seva, que totes les demés no serveixen. Això és el que divideix.
  Exclou totes aquelles persones que van votar SíSí el passat 9-N però que no veuen donar suport a les polítiques de retallades i d’austeritat que el govern de CiU ha aplicat durant aquests últims anys. Hem de sumar totes les forces entorn a la independència, entorn a la República Catalana, però en l’àmbit social les esquerres tenim una proposta ben diferenciada de Mas i els seus.
Mas fa bandera de les polítiques destructives de la Troica malgrat colpir i empobrir el país. Al Congrés espanyol CiU vota totes les polítiques econòmiques i pressupostos de Rajoy i el PP.
"Catalunya Sí que es pot", al seu manifest, situa a les classes popular dins del procés sobiranista i defensa de la República Catalana des del compromís amb el rescat social.
Cal defensar i assegurar que tothom compleix el seu compromís amb els passos ferms cap a la República Catalana mentre que es contraposen els diferents programes socials que hi ha sobre la taula.
Una Catalunya lliure i social, neta de corrupció és l’aspiració a la qual empeny la mobilització popular, donant Via Lliure a la República Catalana.
De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario