26/3/15

Independència i República Catalana


Esquerres pel SíSí esdevé Esquerres per la Independència en un nou projecte aglutinador que posarà l'accent en el vessant més social.
S'ha presentat avui dijous 26 de març, a les 11 del matí al Forat de la Vergonya, amb la concepció de canviar el model de societat actual per transformar-lo en una República Catalana, en les diverses vessants econòmica, política, social i cultural.
El procés per la sobirania i la perspectiva de fer camí concret cap a una República catalana quedarà també influïda pels resultats de les eleccions municipals del 24 de maig.
Les eleccions municipals del 14 d'abril del 1931, van resultar a la pràctica un plebiscit arreu de l'estat, que va determinar la proclamació de la II República Espanyola i la República Catalana. La Monarquia borbònica d'Alfonso XII es va enfonsar i el Rey va fugir.
La República espanyola va fer camí constitucional, però va ofegar i obligar a fer enrere la República catalana.
Enguany a les eleccions municipals la pressió per la sobirania i a decidir, en funció d'exercir el dret a l'autodeterminació, és quelcom viu i punyent. La impossibilitat de poder realitzar legal i democràticament una Consulta o referèndum, es va constatar i denunciar el passat 9 de novembre, amb el suport d'una quarta part de la població mobilitzada i conscient votant al 9-N participatiu.
La massivitat de la implicació popular va expressar la voluntat d'avançar en la legalitat catalana, sense sotmetre's a les imposicions i prohibicions de la legalitat espanyola de la Constitució del 1978.
Després del 9-N el president Mas i el govern de CiU han paralitzat el procés de sobirania i l'han portat a un atzucac.
Els Pressupostos de la Generalitat amb CiU pel 2015 han obtingut el suport d'ERC, malgrat ser la continuïtat de les polítiques econòmiques i de retallades de CiU, seguint fil per randa les polítiques estatals del PP, i les normes de la Troica de la UE.
ERC ajorna plantejar el seu lideratge polític malgrat que Mas no fa cas de l'exigència de l'ANC d'eleccions anticipades en el primer trimestre d'aquest any. El president Mas anuncia eleccions autonòmiques anticipades pel 27 de setembre. Poc abans de les eleccions estatals.
ICV fa una Conferència on estableix una Catalunya lliure i justa, o un estat, dins l'estat espanyol. Mentre, s'aparta del procés de sobirania que va emmarcat pel clam de la Independència. ICV es despenja de la Taula de partits.
La Taula de partits impulsada per l'ANC, Òmnium i l'AMI, acorda i difon un Comunicat per preparar les eleccions del 27 de setembre, on planteja que es tracta "d'iniciar un procés constituent" cap el "nou Estat o República catalana", amb una "culminació democràtica del procés per part del poble de Catalunya".
L'Aurora (organització marxista) defensem la Federació lliure, o Confederació, de les repúbliques ibèriques. Per tant defensem la necessitat de la República Catalana, amb la constitució d'una Generalitat sobirana, lliure, social i neta de corrupció.
De la Carta de L'Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario